Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini quiche met spinazie

Een kleine quiche met spinazie, tomaatjes en geitenkaas lekker voor bij de lunch of high tea
 
Ingrediënten
200 gr spinazie
1 sjalotje
1 ei
Scheutje melk
75 gr geitenkaas
7 zongedroogde tomaatjes op olie
1 eetl pijnboompitjes
1 teentje knoflook
Snufje nootmuskaat
Zout en peper
1 eetl olijfolie
2 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
 
Materialen
Spring/quiche vorm van ca 16 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg en snijd 1 plakje in 4 repen en plak deze aan de 4 zijkanten van het hele plakje en rol het met een deegroller uit to 1 grote lap. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Zet de bodem 10 min in de oven. Snipper in de tussentijd het sjalotje en knoflook en fruit 2 min samen met een snufje nootmuskaat in de olijfolie. Voeg de spinazie in etappes toe totdat ie helemaal geslonken is. Laat de spinazie afkoelen in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit. Klop het ei samen met een scheutje melk los. Verkruimel de geitenkaas en voeg bij het ei. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de gedroogde tomaatjes in vieren en voeg samen met de spinazie bij het ei en geitenkaas. Prik een paar gaatjes in de bodem en voeg het ei-spinaziemengsel in de vorm. Strooi er wat pijnboompitjes over en zet ongeveer 20 min in de oven totdat alles gestold is.
Beoordeling (39 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette