Mini spinazie feta quiches

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Hapjes en snacks 30 min + 30 oventijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met wat boter. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes die in de mini muffinbakvorm passen. Snijd de knoflook fijn en fruit even aan in een pan met een beetje boter. Doe de spinazie bevroren in deze pan en laat op zacht vuur ontdooien. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Kruimel de feta er bij en schep er samen met de pijnboompitten door.

  2. Vul de muffinvormpjes met bladerdeeg met wat van het spinazie mengel. Vouw de punten naar binnen over het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de mini quiches hier mee. Bestrooi de met een beetje kaas. Bak de mini quiches ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Heeft het gesmaakt?
241 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!