Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini sandwiches met zongedroogde tomaten

Heerlijke sandwiches van zelfgemaakt brood voor bij de high tea, of als hapje op een feestje

Ingredienten
250 ml melk
30 gr roomboter + extra roomboter om in te vetten
7 gr droge gist (1 zakje)
Mespunt zout
470 gr bloem
65 gr kristalsuiker
1 ei + 1 eiwit
Scheutje zonnebloemolie
5 zongedroogde tomaatjes
1 ei + scheutje water
 
Materialen
Mixer of handmixer met deeghaken
Deegroller
Cakeblik
 
Bereiding
Verwarm de melk met 30 gram roomboter in een klein pannetje, totdat de boter gesmolten is. Laat afkoelen tot ongeveer 45 graden, dit zal ongeveer zijn dat het net nog te warm is om vast te pakken. Voeg de droge gist bij het mengsel en roer voorzichtig door. Laat het gist/melk mengsel 10 minuten rusten. Je ziet of het mengsel goed is, als er schuim bovenop is gekomen. Meng ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom.
 
Meng in een andere kom de suiker met 1 ei en 1 eiwit met een mixer tot deze goed vermengd is. Schenk het melk/gist mengsel erbij en blijf goed mixen. Het beste kun je nu wisselen naar deeghaken. Als je dit gedaan hebt, voeg je de bloem toe. Mix ongeveer 10 minuten lang tot het deeg soepel is geworden. Als het te plakkerig aan voelt, kun je een beetje bloem toevoegen (vergeet niet daarna nog even goed te mixen).
mini sandwiches
Mini sandwiches
Mini sandwiches

Mini sandwiches met zongedroogde tomaten

Zorg dat er een dunne laag zonnebloemolie in een kom is aangebracht voor je de deegbal erin legt om te laten rijzen en bestrijk de gehele deegbal met een laagje olie (dit voorkomt plakken). Dek de kom af met folie en laat 2 uur rijzen. Probeer het eens in een oven die uit staat en je zult zien hoe mooi het resultaat zal zijn.

Bestuif je aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit. Smelt een beetje roomboter in een klein pannetje en bestrijk het uitgerolde deeg hiermee. Snijd zongedroogde tomaten fijn en verdeel over het deeg. Strooi er een beetje grof zout over en rol het deeg op. Vet een cakeblik in en leg de deegrol erin. Dek af met aluminiumfolie en laat opnieuw 2 uur rijzen. Verhit de oven op 190 graden. Meng een scheutje water met een ei en bestrijk hiermee het brood. Bak het brood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Haal het dan uit de oven en laat het brood minimaal 20 minuten rusten voor je het uit het cakeblik haalt. Bij voorkeur volledig laten afkoelen voor je het brood gaat snijden.
 
Mini sandwiches met zongedroogde tomaten
Mini sandwiches
Mini sandwiches
Mini sandwiches
Ik heb gekozen om het brood te beleggen met gerookte zalm, kappertjes en plakjes komkommer. De andere helft is belegd met gebakken ontbijtspek, sla, tomaat en bestrooid met parmezaanse kaas.
 
Deze kleine sandwiches zijn in elke gewenste vorm te snijden en naar keuze te beleggen.

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Kerst recepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99