Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini zalmpannetje met prei

Pannetje uit de oven met zalm en prei in een heerlijke romige saus gegratineerd met kaas

Ingrediënten
  • 200 gr verse zalm
  • 4 eetlepels kaas (geraspt)
  • 125 gr prei (fijngesneden)
  • 125 gr champignons (in plakjes)
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter om in te vetten
  • 200 ml (vis)bouillon
  • 2 eetlepels paneermeel
  • olie om te bakken
Materialen
  • Ovenschaaltjes of pannetjes van ca 8 tot 10 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een beetje olie in een pan. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuutjes. Voeg de prei toe en roerbak kort mee. Maak in het midden een beetje plaats en smelt daar de boter. Voeg de bloem toe en bak het prutje 2 minuutjes.

Giet de bouillon er bij en roer met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Snijd de zalm in stukken van ca 2 x 2 cm en voeg toe aan de pan en schep er door heen.

Vet 4 ovenschaaltjes in met een beetje boter en verdeel het zalm preimengsel hier over. Bestrooi met wat kaas en paneermeel. Zet ze 15 minuutjes in de oven. Lekker met wat aardappeltjes of wat brood. Je kunt de zalm ook vervangen door een witvis.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×