Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mosterdkip

 
 
1 pans gerecht met kip en prei in een mosterdsaus
 
Ingrediënten
400 gram rijst
500 gram boontjes
(verse) rozemarijn
4 kipfilets
3 preien
4 knoflooktenen
1 wijnglas met een smaakvolle witte wijn
3/4 dl slagroom
Zaanse mosterd
zout en peper
Olijfolie
 
Bereiding
Was en snij de boontjes. Snij de kipfilets in blokjes. Gooi de rozemarijn hierover samen wat peper en zout. Sprenkel wat olijfolie over de kip en kruiden en hussel het goed door elkaar. Snij de preien en knoflookteentjes in plakjes. De prei goed afspoelen onder koud water. Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden met een klein beetje olijfolie. Als de pan op temperatuur is, dan kan de kip erbij. Bak de kip tot het licht goudbruin is. Zet ondertussen de boontjes en de rijst op het vuur beide in ruim water. Doe de prei en knoflook bij de kip en bak het even mee. Gooi de witte wijn erbij. Laat de wijn even meekoken en doe dan de slagroom en 2 grote eetlepels Zaanse mosterd erbij. Lust je het wat scherper doe dan een extra lepel mosterd erbij. Lekker met rijst of aardappeltjes
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.