Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Naan pizza met kip tandoori

Een heerlijke Indiase combinatie van mango en kip tandoori op een pizza van naanbrood
Ingredienten
4 naanbroden (kant en klaar of zelf gemaakt)
2 kipfilets, in blokjes
3 eetl dikke griekse yoghurt
2 theel tandoori kruidenpasta
2 rode uien
300 gr mango in stukjes
125 ml creme fraiche (of zuivelspread)
75 gr mozzarella (gerapst, mini of een bol in stukjes)
verse koriander
1 eetl olijfolie


Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de yoghurt en de tandoori kruidenpasta door elkaar en schep de kip er door. Bak de rode ui in een een beetje olijfolie licht bruin terwijl de kip aan het marineren is. Haal de stukjes ui uit de pan en bak de kip in dezelfde pan rondom bruin in ca 5 minuten.
naanpizza met kiptandoori 01
naanpizza met kiptandoori 01
naanpizza met kiptandoori 01
Bestrijk de naanbroden heel dun met creme fraiche. Verdeel de kip er over en de stukjes mango. Schep de gebakken rode ui op de naan pizza’s en als laatste wat mozzarella. Zet de pizza’s onegveer 8 min in de oven. Bestrooi ze daarna met wat fijngehakte koriander.
Reken als lunch op 1 naanpizza per persoon en als avondeten 1,5 tot 2 per persoon.
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal