Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Omelet amuse

Lekkere amuse of hapje van 4 verschillende omeletten met crème fraîche en bieslook

 
Ingrediënten
8 eieren
1 eetl zwarte olijventapenade
1 eetl zongedroogde tomaten tapenade
2 eelt spinazie (gesneden, uit diepvries en ontdooid)
2 eelt geraspte parmezaanse kaas
50 ml creme fraiche
Zout en peper
Bieslook
 
Bereiding
Klop 2 eieren los met de zwarte olijven tapenade. 2 eieren met de zongedroogde tomaten tapenade. 2 eieren met de geraspte kaas en de laatste 2 met de spinazie. Breng ze allemaal op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de eerste omelet in een paar minuten gaar. Laat op een bord glijden en bak de volgende omelet. Herhaal dit totdat je alle vier de omeletten op elkaar op het bord heb liggen. Leg er een bord op of iets anders en leg hier iets zwaars op zodat de omeletten goed op elkaar worden gedrukt. Laat afkoelen en snijd in blokjes of steek uit met figuurtjes. Besmeer met een beetje creme fraiche en bestrooi met fijngehakte bieslook.
 

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette