Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Omelet amuse

Lekkere amuse of hapje van 4 verschillende omeletten met crème fraîche en bieslook
Ingrediënten
8 eieren
1 eetlepel zwarte olijventapenade
1 eetlepel zongedroogde tomaten tapenade
2 eetlepels spinazie (gesneden, uit diepvries en ontdooid)
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
50 ml creme fraiche
Zout en peper
Bieslook
 
Bereiding
Klop 2 eieren los met de zwarte olijven tapenade. 2 eieren met de zongedroogde tomaten tapenade. 2 eieren met de geraspte kaas en de laatste 2 met de spinazie. Breng ze allemaal op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de eerste omelet in een paar minuten gaar. Laat op een bord glijden en bak de volgende omelet.
 
Herhaal dit totdat je alle vier de omeletten op elkaar op het bord heb liggen. Leg er een bord op of iets anders en leg hier iets zwaars op zodat de omeletten goed op elkaar worden gedrukt. Laat afkoelen en snijd in blokjes of steek uit met figuurtjes. Besmeer met een beetje creme fraiche en bestrooi met fijngehakte bieslook.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×