Omelet gevuld met salade

Lunchtip: omelet met kaas en kruiden gevuld met een salade met champignons en tomaatjes

Ingredienten
2 eieren
Klein scheutje melk
½ theel oregano
2 eetl geraspte kaas
100 gr kastanjechampignons
100 gr tomaatjes, gehalveerd
50 gr sla
Klontje boter
Zwarte peper
 
Bereiding
Halveer de champignons en bak ze in een klein beetje boter in een pannetje. Houd ze zolang op laag vuur in het pannetje warm. Klop de eieren met de melk, oregano, kaas en een snufje zwarte peper door elkaar.
 
omelet gevuld met salade 01
omelet gevuld met salade 02omelet gevuld met salade 03Verhit een klein beetje boter in een grote koekenpan en giet het eiermengsel hier in. Laat het ei over de hele oppervlakte van de pan uitvloeien en bak op middelhoog vuur aan de onderkant licht bruin. Als de omelet van boven ook gestold is draai je hem voorzichtig om en bak je ook de andere zijde lichtbruin.
 
omelet gevuld met salade 01
omelet gevuld met salade 02omelet gevuld met salade 03
 
Meng de gebakken champignons en wat van het vocht met de sla en de gehalveerde tomaatjes. Leg de omelet op een bord en schep wat van de salade er op en vouw de omelet dubbel. Je kunt de salade en de omelet makkelijk meenemen naar je werk hij is koud namelijk ook heel lekker.
 
26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.