Oosterse omelet met garnalen

Oosterse roerbak met groente, garnalen en teriyaki verpakt ik een omeletrol met sesamzaadjes

Ingrediënten 
4 eieren
200 gr garnalen
1 theel sambal (of meer als je van pittig houd)
1 rode paprika
125 gr champignons
150 gr peultjes
2 eetl teriyaki saus
1 uitje
1 teentje knoflook
1 eetl wokolie
150 gr rijst (zilvervlies)
1 eetl sesamzaadjes, licht geroosterd
 
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Hak de ui en knoflook ondertussen fijn. Verhit de wokolie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Wok deze 3 min mee in de pan.
 
oosterse omeletrol met garnalen 01
oosterse omeletrol met garnalen 01
oosterse omeletrol met garnalen 01
Verwijder eventueel de puntjes van de peultjes en snijd ze een keer doormidden. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons en eventjes later de peultjes toe en bak 5 min mee. Schep de garnalen er door en bak deze nog een minuut of 3 mee. Voeg de teriyakisaus toe en laat nog eventjes zachtjes pruttelen tot het meeste vocht is verdwenen en de saus wat ingedikt is.
 
oosterse omeletrol met garnalen 01
oosterse omeletrol met garnalen 01
oosterse omeletrol met garnalen 01
Klop 2 eieren los in een kom met een klein beetje sambal. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schenk het ei er in en laat uitvloeien over de gehele pan. Als het ei gestold is draai je hem voorzichtig om bak je de andere zijde ook nog eventjes lichtjes aan. Doe de omelet op een bord en schep de groente en garnalen er op en rol voorzichtig op. Schep wat rijst op een bord en leg de gevulde omletrol er op. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
 
 
18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.