Oosterse omelet met garnalen
Oosterse roerbak met groente, garnalen en teriyaki verpakt ik een omeletrol met sesamzaadjes
Ingrediënten
4 eieren
200 gr garnalen
1 theel sambal (of meer als je van pittig houd)
1 rode paprika
125 gr champignons
150 gr peultjes
2 eetl teriyaki saus
1 uitje
1 teentje knoflook
1 eetl wokolie
150 gr rijst (zilvervlies)
1 eetl sesamzaadjes, licht geroosterd
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Hak de ui en knoflook ondertussen fijn. Verhit de wokolie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika en snijd in blokjes. Wok deze 3 min mee in de pan.






Klop 2 eieren los in een kom met een klein beetje sambal. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schenk het ei er in en laat uitvloeien over de gehele pan. Als het ei gestold is draai je hem voorzichtig om bak je de andere zijde ook nog eventjes lichtjes aan. Doe de omelet op een bord en schep de groente en garnalen er op en rol voorzichtig op. Schep wat rijst op een bord en leg de gevulde omletrol er op. Bestrooi met wat sesamzaadjes.