Open lasagne met aubergine

Mooi én lekker: vegetarische lasagne met gegrilde aubergine, mozzarella, pesto en verse basilicum

Ingrediënten 
8 blaadjes verse lasagne (zelfgemaakt of kant en klaar)
2 aubergines
3 bollen mozzarella
2 rode uien
30 ml olijfolie
4 eetl groene persto
verse basilicum
peper en zout
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
schuimspaan
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken en bestrijk beide zijdes met olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill ze in een (grill)pan aan beide kanten licht bruin. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak ook kort aan in een pannetje. Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagne bladen (max 4 per keer) in ca 3 min gaar.
 
open lasagne met aubergine 01
open lasagne met aubergine 01
open lasagne met aubergine 01
Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze aan de rand van een vergiet uitlekken. Let op, ze kunnen wat aan elkaar gaan plakken. Besmeer ook beide zijdes van de gekookte lasagnebladen goed in met olijfolie. Leg 4 plakken lasagne op een stuk bakpapier op een bakplaat. Beleg met schijfjes gegrilde aubergine, plakken mozzarella, paar ringetjes ui en wat groene pesto. Herhaal dit nogmaals zodat je lasagne uit 2 lagen bestaat. Zet de lasagne nog 15 min in de oven totdat de mozzarella wat gesmolten is. Verdeel nog wat verse basilicum er over en serveer direct.
 
Voor een grote eter is dit misschien net te weinig, maak er dan nog een laag bovenop op serveer er een voor en/of nagerecht bij.
 

 

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.