Mooi én lekker: vegetarische lasagne met gegrilde aubergine, mozzarella, pesto en verse basilicum
Ingrediënten
8 blaadjes verse lasagne (zelfgemaakt of kant en klaar)
2 aubergines
3 bollen mozzarella
2 rode uien
30 ml olijfolie
4 eetl groene persto
verse basilicum
peper en zout
Materialen
Bakplaat met bakpapier
schuimspaan
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken en bestrijk beide zijdes met olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill ze in een (grill)pan aan beide kanten licht bruin. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak ook kort aan in een pannetje. Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagne bladen (max 4 per keer) in ca 3 min gaar.
Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze aan de rand van een vergiet uitlekken. Let op, ze kunnen wat aan elkaar gaan plakken. Besmeer ook beide zijdes van de gekookte lasagnebladen goed in met olijfolie. Leg 4 plakken lasagne op een stuk bakpapier op een bakplaat. Beleg met schijfjes gegrilde aubergine, plakken mozzarella, paar ringetjes ui en wat groene pesto. Herhaal dit nogmaals zodat je lasagne uit 2 lagen bestaat. Zet de lasagne nog 15 min in de oven totdat de mozzarella wat gesmolten is. Verdeel nog wat verse basilicum er over en serveer direct.
Voor een grote eter is dit misschien net te weinig, maak er dan nog een laag bovenop op serveer er een voor en/of nagerecht bij.