Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Open lasagne met aubergine

Mooi én lekker: vegetarische lasagne met gegrilde aubergine, mozzarella, pesto en verse basilicum

Ingrediënten 
8 blaadjes verse lasagne (zelfgemaakt of kant en klaar)
2 aubergines
3 bollen mozzarella
2 rode uien
30 ml olijfolie
4 eetl groene persto
verse basilicum
peper en zout
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
schuimspaan
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken en bestrijk beide zijdes met olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill ze in een (grill)pan aan beide kanten licht bruin. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak ook kort aan in een pannetje. Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagne bladen (max 4 per keer) in ca 3 min gaar.
 
open lasagne met aubergine 01
open lasagne met aubergine 01
open lasagne met aubergine 01
Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze aan de rand van een vergiet uitlekken. Let op, ze kunnen wat aan elkaar gaan plakken. Besmeer ook beide zijdes van de gekookte lasagnebladen goed in met olijfolie. Leg 4 plakken lasagne op een stuk bakpapier op een bakplaat. Beleg met schijfjes gegrilde aubergine, plakken mozzarella, paar ringetjes ui en wat groene pesto. Herhaal dit nogmaals zodat je lasagne uit 2 lagen bestaat. Zet de lasagne nog 15 min in de oven totdat de mozzarella wat gesmolten is. Verdeel nog wat verse basilicum er over en serveer direct.
 
Voor een grote eter is dit misschien net te weinig, maak er dan nog een laag bovenop op serveer er een voor en/of nagerecht bij.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×