Vegetarische open lasagne met een frisse spinazie vulling en gebakken champignons
Ingredienten
500 gr verse spinazie
500 gr ricotta
8 (verse) lasagne vellen
Handjevol basilicumblaadjes
400 gr champignons, in schijfjes
1 teentje knoflook
rasp van 1 citroen
1 eetl olijfolie
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Peper en zout
Geraspte parmezaanse kaas om te bestrooien
Materialen
Vergiet of zeef
Schuimspaan
Bereiding
Hak de knoflook fijn en bak deze en beetje olijfolie. Voeg de spinazie (in etappes) toe en laat deze slinken. Bak ondertussen in een andere pan de champignons bruin. Laat de spinzie goed uitlekken in een zeef of vergiet en druk met een lepel een meeste vocht er uit. Doe de uitgelekte spinazie in een kom en roer de ricotta er bij. Hak de basilicum fijn en voeg deze met de citroenrasp toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Breng een grote pan water aan de kook. Kook de lasagne (per 3) gaar. Verse bladen lasagne kook je ongeveer 3 tot 5 min en harde gedroogde lasagne vellen ongeveer 10 min. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze bijvoorbeeld op de rand van een vergiet uitlekken. Ze gaan snel aan elkaar plakken dus laat ze niet overlappen. Snijd de bladen in tweeën. Maak laagjes met het spinaziemengsel, gebakken champignons en de lasagnevellen.
Als de open lasagne niet meer helemaal warm is dan kun je deze op een (ovenbestendig) bord, schaaltje of bakplaat met bakpapier leggen en afdekken met aluminiumfolie en nog 10 tot 15 min in de oven op 180 graden zetten. Serveer de lasagne op het bord of schaaltje of schep hem voorzichtig met een grote spatel van de bakplaat op een bord. Bestrooi ze daarna met pijnboompitten en parmezaanse kaas.