Opgerold pesto brood

Italiaanse topper; heerlijk zelfgebakken broodrol met groene pesto en parmaham
Ingrediënten
3 eetl groene pesto
3 plakken parmaham
250 gr bloem + een beetje
Mespuntje suiker
Snufje zout
2 eetl italiaanse kruiden
½ zakje gist
1 eetl olijfolie
180 ml lauw water
 
Materialen
Mixer met deeghaken
Bakpapier
 
Bereiding
Meng 250 gr bloem, snufje zout, Italiaanse kruiden, suiker en gist door elkaar in een grote kom. Voeg het water en olijfolie toe en kneed het mengsel met de deeghaken tot een glad en stevig deeg. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen (niet in de koelkast). Doe wat bloem op je handen en kneed het deeg met je handen door. Leg het op een met bloem bestoven stuk bakpapier en rol het uit met een bebloemde deegroller. Ben niet te zuinig met de bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 2 cm dik. Bestrijk de bovenzijde met de pesto en beleg met de parmaham. Houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Rol het deeg met behulp van het bakpapier stevig op. Druk de uiteinden zachtjes dicht. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg er voor dat de naad van de rol zich aan de onderzijde bevind. Laat de deegrol met pesto nog 20 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood 10 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 180 graden en bak het brood nog 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen en serveer lauw of koud.
Voor een vagetarische versie kun je de parmaham vervangen door bijvoorbeeld 100 gr fetakaas.
22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.