Opgerold pesto brood

Italiaanse topper; heerlijk zelfgebakken broodrol met groene pesto en parmaham
Ingrediënten
3 eetl groene pesto
3 plakken parmaham
250 gr bloem + een beetje
Mespuntje suiker
Snufje zout
2 eetl italiaanse kruiden
½ zakje gist
1 eetl olijfolie
180 ml lauw water
 
Materialen
Mixer met deeghaken
Bakpapier
 
Bereiding
Meng 250 gr bloem, snufje zout, Italiaanse kruiden, suiker en gist door elkaar in een grote kom. Voeg het water en olijfolie toe en kneed het mengsel met de deeghaken tot een glad en stevig deeg. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen (niet in de koelkast). Doe wat bloem op je handen en kneed het deeg met je handen door. Leg het op een met bloem bestoven stuk bakpapier en rol het uit met een bebloemde deegroller. Ben niet te zuinig met de bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 2 cm dik. Bestrijk de bovenzijde met de pesto en beleg met de parmaham. Houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Rol het deeg met behulp van het bakpapier stevig op. Druk de uiteinden zachtjes dicht. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg er voor dat de naad van de rol zich aan de onderzijde bevind. Laat de deegrol met pesto nog 20 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood 10 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 180 graden en bak het brood nog 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen en serveer lauw of koud.
Voor een vagetarische versie kun je de parmaham vervangen door bijvoorbeeld 100 gr fetakaas.
22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.