Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oranje charlotte

Leuk en lekker recept voor een oranje 'kroon' met mandarijn, yoghurt en lange vingers
 
Ingrediënten
6 blaadjes gelatine
2 blikken mandarijnpartjes a 310 gr
250 ml slagroom
3 eetl suiker
250 gr griekse yoghurt
2 pakjes lange vingers (a 175g)
 
Materialen
Lint
kookpan of charlottevorm van 14 cm doorsnede
 
Bereiding
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Laat de mandarijntjes uitlekken en leg er een paar apart voor garnering. Prak de rest van mandarijntjes fijn. Breng 2 eetlepels van de mandarijnenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de mandarijnenpuree en roer totdat de gelatine is opgelost. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt, gelatinemengsel en de rest van de mandarijnenpuree erdoor. Giet het mengsel in een kookpan of vorm van ca 14 cm doorsnee. Bedek de bovenzijde met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd met een mes langs de rand zodat de charlotte los komt en/of houd de onderzijde van de vorm even in een kom met warm water. Stort de charlotte op een bord. Plak de rest van de lange vingers tegen de rand en strik het lint erom. Verdeel de rest van de mandarijnen over de charlotte en versier eventueel met wat slagroom.
 

  

 
Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel