Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes met custard en abrikoosjes in de vorm van een kroontje
 
Ingrediënten
3 velletjes bladerdeeg
12 kleine abrikoosjes op sap
1 ei
150 ml melk
10 gr custardpoeder
1 eetl suiker
poedersuiker
 
Bereiding
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven op 200 graden en laat de abrikoosjes uitlekken. Snijd de velletjes in vieren zodat je in totaal 12 kleine vierkantjes hebt. Roer de custardpoeder met 2 eetl melk en 1 eetl suiker tot een papje. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en giet het custardpapje er bij. Verwarm al roerend met een garde door. Als de custard pudding genoeg is ingedikt zet je het vuur uit. Halveer de abrikoosjes. Schep een beetje van de pudding in het midden van de plakjes bladerdeeg en leg er een halve abrikoos op met de bolle kant naar boven. Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje over de abrikoos. Knijp de punten een beetje tegenelkaar zodat het bladerdeeg goed omhoog blijft staan. Klop het eitje los en bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi met poedersuiker. 
 
Voor een grote variant op deze hapjes kun je ook de velletjes bladerdeeg heel laten en grote perziken op sap gebruiken.  
 

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×