Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes met custard en abrikoosjes in de vorm van een kroontje
Ingrediënten
3 velletjes bladerdeeg
12 kleine abrikoosjes op sap
1 ei
150 ml melk
10 gr custardpoeder
1 eetlepel suiker
Poedersuiker om te garneren
 
Bereiding
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven op 200 graden en laat de abrikoosjes uitlekken. Snijd de velletjes in vieren zodat je in totaal 12 kleine vierkantjes hebt. Roer de custardpoeder met 2 eetl melk en 1 eetl suiker tot een papje. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en giet het custardpapje er bij. Verwarm al roerend met een garde door. Als de custard pudding genoeg is ingedikt zet je het vuur uit. Halveer de abrikoosjes. Schep een beetje van de pudding in het midden van de plakjes bladerdeeg en leg er een halve abrikoos op met de bolle kant naar boven. Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje over de abrikoos. Knijp de punten een beetje tegenelkaar zodat het bladerdeeg goed omhoog blijft staan. Klop het eitje los en bestrijk de oranje bladerdeeghapjes aan de bovenzijde. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Voor een grote variant op deze hapjes kun je ook de velletjes bladerdeeg heel laten en grote perziken op sap gebruiken.
3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.