Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oranje snack

Oranje sweet bite mini paprika's gevuld met feta en tapenade en een variant met roomkaas en bieslook
MET FETA EN TAPENADE
Ingrediënten
2 sweet bite mini paprika oranje
50 gr witte kaas of feta kaas
1 eetl tapenade van zongedroogde tomaten
Zwarte peper
Toastjes
 
Bereiding
Prak de witte kaas of feta kaas samen met de tapenade fijn met een vork. Breng op smaak met nog wat zwart gemalen peper. Snijd het kapje met het steeltje van de mini paprika. Verwijder nog eventuele pitjes of zaadlijsten. Vul de paprika met het fetamengsel en druk goed aan. Bewaar in de koelkast of snijd hem voor direct gebruik met een scherp mes in plakjes. Serveer eventueel op een toastje.
 
MET ROOMKAAS EN BIESLOOK
Ingrediënten
2 sweet bite mini paprika oranje
2 eetl roomkaas
Stuk of 10 sprietjes verse bieslook
1 teentje knoflook
Peper en zout
Toastjes
 
Bereiding
Hak de bieslook heel fijn. Snijd de knoflook in hele kleine stukjes (persen geeft een te scherpe smaak). Meng de roomkaas met de bieslook en knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snijd het kapje met het steeltje van de mini paprika. Verwijder nog eventuele pitjes of zaadlijsten. Vul de paprika met de roomkaas en wikkel in aluminiumfolie en laat nog minimaal een uur opstijven in de koelkast. Als de roomkaas nog niet goed hard is geworden kun je hem ook nog even in de diepvries leggen. Snijd hem met een scherp mes in plakjes. Serveer eventueel op een toastje.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×