Ovenschotel met gehakt
Lekkere winterse ovenschotel met gehakt, champignons en paprika onder een laagje puree en katenspek
Ingredienten
Aardappelen 1 kg = € 0,83
100 ml melk = € 0,10
75 gr katenspek = € 1,20
300 gr gehakt h.o.h = € 1,89
1 rode paprika = € 0,69
250 gr winterpeen = € 0,25
1 blikje tomatenpuree = € 0,23
1 Ui = € 0,10 ct
250 gr champignons = € 0,99
100 ml melk = € 0,10
75 gr katenspek = € 1,20
300 gr gehakt h.o.h = € 1,89
1 rode paprika = € 0,69
250 gr winterpeen = € 0,25
1 blikje tomatenpuree = € 0,23
1 Ui = € 0,10 ct
250 gr champignons = € 0,99
1 theel paprikapoeder = € 0,05
In huis:
1 teentje knoflook
klontje boter
Peper en zout
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Kook de aardappelen in ca 20 min gaar. Snijd ondertussen de ui, knoflook, winterpeen, paprika in stukjes en de champignons in schijfjes. Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper fijn. Giet de melk erbij en voeg het klontje boter toe en meng tot een mooie puree. Breng de puree op smaak met een beetje peper en zout.








Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en de champignons door het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er over. Leg een paar plakjes katenspek er over en zet ongeveer 25 min in de oven.