Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met gehakt

Lekkere winterse ovenschotel met gehakt, champignons en paprika onder een laagje puree en katenspek

Ingredienten
Aardappelen 1 kg = 0,83
100 ml melk = 0,10
75 gr katenspek = 1,20
300 gr gehakt h.o.h = 1,89
1 rode paprika = 0,69
250 gr winterpeen = 0,25
1 blikje tomatenpuree = 0,23
1 Ui = 0,10 ct
250 gr champignons = 0,99
1 theel paprikapoeder = 0,05
 
In huis:
1 teentje knoflook
klontje boter
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Kook de aardappelen in ca 20 min gaar. Snijd ondertussen de ui, knoflook, winterpeen, paprika in stukjes en de champignons in schijfjes. Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper fijn. Giet de melk erbij en voeg het klontje boter toe en meng tot een mooie puree. Breng de puree op smaak met een beetje peper en zout.
 
ovenschotel met gehakt 01
ovenschotel met gehakt 01
ovenschotel met gehakt 01
ovenschotel met gehakt 01
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een klein beetje boter in een pan en bak de knoflook, ui en wortel 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Doe de paprika bij het gehakt en bak deze een minuut of 5 mee. Bak in een apart pannetje de champignons gaar.
 
ovenschotel met gehakt 01
ovenschotel met gehakt 01
ovenschotel met gehakt 01
ovenschotel met gehakt 01
Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en de champignons door het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er over. Leg een paar plakjes katenspek er over en zet ongeveer 25 min in de oven.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×