Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel rode kool

Heerlijke Hollandse ovenschotel met rode kool en speklapjes met Oosters tintje
Ingredienten
500 gr rode kool met appel (gekookt, uit een zak of pot)
125 ml creme fraiche
Peper en zout
600 gr aardappelschijfjes
120 gr cashewnoten
4 speklapjes (of meer)
Snufje tijm
 
Marinade:
Scheut ketjap
1 eetl honing
1 eetl olijfolie
Zwarte peper
Snufje gember poeder
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar en schep de speklappen hier door. Dek af en laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Je kunt ze ook al een dag van te voren in de marinade zetten. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. De aardappelschijfjes kun je het beste een paar minuten in een afgesloten bakje verwarmen in de magnetron of een paar minuten koken in water. Hierdoor hoeven ze minder lang in de oven.
 
ovenschotel met rode kool01
ovenschotel met rode kool02
ovenschotel met rode kool03
ovenschotel met rode kool04
Doe de rode kool in een zeef en laat het ergste vocht er uit lopen. Roer de creme fraiche door de rode kool en breng op smaak met peper en zout. Schep de cashewnoten er ook door en verdeel daarna over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de rode kool en bestrooi met wat peper, zout en tijm. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Bak ondertussen de speklappen ongeveer 15 min in een pan mooi bruin. Leg de speklapjes daarna op de ovenschotel en zet nog 10 min in de oven.
 
Beoordeling (33 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst