Rode kool met spek uit de oven

Heerlijke Hollandse rode kool, aardappelschijfjes en speklapjes met Oosters tintje uit de oven
Ingredienten
500 gr rode kool met appel (gekookt, uit een zak of pot)
125 ml creme fraiche
Peper en zout
600 gr aardappelschijfjes
120 gr cashewnoten
4 speklapjes (of meer)
Snufje tijm
 
Marinade:
Scheut ketjap
1 eetl honing
1 eetl olijfolie
Zwarte peper
Snufje gember poeder
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar en schep de speklappen hier door. Dek af en laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Je kunt ze ook al een dag van te voren in de marinade zetten. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. De aardappelschijfjes kun je het beste een paar minuten in een afgesloten bakje verwarmen in de magnetron of een paar minuten koken in water. Hierdoor hoeven ze minder lang in de oven.
 
ovenschotel met rode kool01
ovenschotel met rode kool02
ovenschotel met rode kool03
ovenschotel met rode kool04
Doe de rode kool in een zeef en laat het ergste vocht er uit lopen. Roer de creme fraiche door de rode kool en breng op smaak met peper en zout. Schep de cashewnoten er ook door en verdeel daarna over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de rode kool en bestrooi met wat peper, zout en tijm. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Bak ondertussen de speklappen ongeveer 15 min in een pan mooi bruin. Leg de speklapjes daarna op de ovenschotel en zet nog 10 min in de oven.
 
48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.