Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel rode kool

Heerlijke Hollandse ovenschotel met rode kool en speklapjes met Oosters tintje
Ingredienten
500 gr rode kool met appel (gekookt, uit een zak of pot)
125 ml creme fraiche
Peper en zout
600 gr aardappelschijfjes
120 gr cashewnoten
4 speklapjes (of meer)
Snufje tijm
 
Marinade:
Scheut ketjap
1 eetl honing
1 eetl olijfolie
Zwarte peper
Snufje gember poeder
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar en schep de speklappen hier door. Dek af en laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Je kunt ze ook al een dag van te voren in de marinade zetten. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. De aardappelschijfjes kun je het beste een paar minuten in een afgesloten bakje verwarmen in de magnetron of een paar minuten koken in water. Hierdoor hoeven ze minder lang in de oven.
 
ovenschotel met rode kool01
ovenschotel met rode kool02
ovenschotel met rode kool03
ovenschotel met rode kool04
Doe de rode kool in een zeef en laat het ergste vocht er uit lopen. Roer de creme fraiche door de rode kool en breng op smaak met peper en zout. Schep de cashewnoten er ook door en verdeel daarna over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de rode kool en bestrooi met wat peper, zout en tijm. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Bak ondertussen de speklappen ongeveer 15 min in een pan mooi bruin. Leg de speklapjes daarna op de ovenschotel en zet nog 10 min in de oven.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×