Bruschetta's met carpaccio
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio.

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Starbucks Skinny Latte binnen handbereik
  • 16-06-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Ben jij ook een fan van de Starbucks koffie? Dan moet je zeker even verder lezen. Je hoeft nu niet meer langs een Starbucks vestiging om te kunnen genieten van een heerlijke verkoelende Skinny Latte. Hij ligt net als de Seatle Latte, Caramel Macchiato en de Chocolate Mocha in het zuivelschap van de supermarkt of in de koeling van de benzinestations.  

Hoe maak je een antipasti schotel?
  • 24-05-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.

Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 min + 12 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

Getest: McDonald’s Iced Fruit Smoothies
  • 16-05-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

De zomer staat voor de deur en daar horen natuurlijk ijskoude drankjes bij. Tijdens het shoppen of onderweg kun je nu ook genieten van een verfrissende smoothie. Bij de McDonald’s verkopen ze sinds kort namelijk Iced Fruit Smoothies. Je kunt er dus niet alleen terecht voor een hamburger met frietjes maar ook voor een verkoelend en fruitig tussendoortje.

Macaroni met kipballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 A 5 PERSONEN
  • *

Macaronischotel uit de oven met courgette, champignons en licht pittige kipballetjes

Paasbagels met roomkaas en rosbief
  • 08-04-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij ons ligt er altijd wel een doosje roomkaas in de koelkast. Ik vind het heerlijk op een stukje brood, toastje of om een lekkere roomsaus mee te maken. Speciaal voor Pasen maakte ik 2 heerlijke recepten met Boursin roomkaas.

Parmaham rolletjes met paprika
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Leuk hapje voor op een feestje; rolletjes van parmaham, gegrilde paprika en geitenkaas met pesto

Light recept: frieten van zoete aardappel met kipspies
  • 11-02-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Na de light lasagne van de vorige keer heb ik nu een recept voor light frietjes. Frieten staan bij bijna iedereen wel op zijn of haar favorieten lijstje. Zo ook bij mij, en dan het liefst met een dikke klodder mayo.

Mexicaanse flautas
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus.

Griekse bougatsa
  • Nagerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Een heerlijk Grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje. Waan je in Griekenland en geniet van de mediterraanse smaak in elke hap.

Vanillebroodjes met cranberries
  • 19-01-2014
  • 9 reacties
  • Sandra

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

Kaneelvingers
  • Bakrecept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Super makkelijk en snel recept voor kaneelvingers, ook ideaal om te maken met kinderen. Je maakt ze in een kwartiertje met maar 4 ingrediënten.

Noedels met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's. In een lekkere Aziatische zelfgemaakte woksaus. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Gevulde champignons met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Gevulde champignons met spekjes. Heerlijke champignons gevuld met smaakvolle spekjes. Een verrukkelijk hapje dat altijd goed in de smaak valt!

Garnalen met mango amuse
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Frisse mangodip met koriander en een vleugje chili in een glaasje geserveerd met garnalen op een prikkertje. Een lekker hapje of een leuk voorgerecht!

Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

Introductie workshop stoomoven
  • 05-12-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.  Bij Brugman keukens adviseerde ze ons om een stoomoven te nemen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Want kan een stoomoven nou een magnetron vervangen en wat kan ik er nog meer mee?

Hotspot: Feelgood market
  • 20-11-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Al een paar keer stond ik op het punt om naar de FeelGood market in Eindhoven te gaan. Ik had gehoord dat deze markt niet alleen gezellig is maar ook vooral bekend staat om de lekkere en culinaire hapjes en producten. Alle kraampjes op deze markt staan in het teken van duurzaamheid, creativiteit, originaliteit en ambachtelijkheid.

3 x canape
  • Voorgerecht
  • 50 min
  • 21 stuks
  • *

Lekker bij de borrel of om je diner mee te beginnen: makkelijk en culinair hapje van 3 verschillende toastjes met artisjokmousse, brie en een met zalm

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Rosbiefrolletjes met pesto
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Ideaal voorgerecht voor een feestdag: snelle en makkelijke rolletjes van rosbief gevuld met sla en een romig pesto mengsel.