Turkse gehaktspies
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus.

Gevulde puntpaprika van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 5 min bakken
  • 4 stuks
  • *

Origineel en lekker idee voor op de barbecue: puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoot. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden.

Blunders en tips uit mijn keuken
  • 30-04-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

Broodrolletjes met gedroogde tomaat
  • Lunch recept
  • 15 min + 1 uur wachttijd
  • 12 stuks
  • *

Leuk hapje van brood opgerold met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten

Frisse rode bietensap
  • Drankjes
  • 10 min
  • 4 glaasjes
  • *

Deze bietensap is niet alleen gezond maar is ook lekker fris van smaak door de appel en citroen. Voor een energieke start van de dag.

Vers fruit in sinaasappelbakje
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil.

Biefstuksalade met balsamicodressing
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing. Maak zelf de dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje peper en zout voor een verrukkelijke smaak. Hussel alles samen en geniet van de salade!

Ravioli met champignonvulling
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 20 stuks
  • *

Lekkere vers gemaakte vegetarische pasta met een vulling van champignons en overgoten met salieboter.

Tips gist
  • 17-03-2013
  • 1 reactie
  • Sandra

Welke soorten gist zijn er en hoe kun je deeg het beste laten rijzen?

Jamkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Leuk om deze jamkoekjes met de kinderen te maken of in hartjesvorm voor Valentijn. Makkelijk te maken met maar een paar basisingrediënten!

Tips soufflé maken
  • 25-01-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Plaatpizza met parmaham en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto

Vlaai met bramenjam
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 30 min koelen
  • 4 personen
  • *

Leuk recept voor een heerlijke vlaai met (zelfgemaakte) bramenjam. Je kunt natuurlijk ook een andere jam naar keuze gebruiken.

Oliebollen met appel
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • *

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met appel. Een eenvoudig recept om zo'n 20 oliebollen met stukjes appel te maken.

Mijn eerste keer oliebollen bakken
  • 30-12-2012
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen?

Welkom op Leuke Recepten
  • 30-12-2012
  • 3 reacties
  • Sandra

Mijn allereerste blogartikel op LeukeRecepten waar ik mezelf voorstel

Koninginnesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere koninginnesoep met kip, wortel en erwtjes. Je maakt het makkelijk en snel zelf!

Quiche met broccoli en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor heerlijke quiche met champignons, broccoli en spekjes

Croissants met brie
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijk en snel een lekkere lunch op tafel met deze croissants met brie, peer en pecannoten

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus

Indische pasteitjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke met gehakt en selderij gevulde Indische pasteitjes. Lekker als bijgerecht, als snack tussendoor of bij de borrel.

Klepon
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 20 stuks
  • *

Heerlijk zoet en makkelijk te bereiden Indisch hapje met palmsuiker en kokos.

Tips biefstuk
  • 16-11-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Turkse feta rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 24 stuks
  • *

Lekker hartig Turks hapje van fetakaas in filodeeg, ook wel sigara boregi genoemd. Heerlijk op smaak gebracht met verse peterselie. Dit hapje is leuk om te serveren bij de Turkse Mezze of op een feestje.