Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pangasius met zoetzure tomatensaus

Maak snel en gemakkelijk deze heerlijke krokante pangasius filets met zoetzure saus van tomaten en zilveruitjes.

Ingredienten
2 pangasius filets (diepvries)
3 eetlepels bloem
1 theelepel kerriepoeder
Boter om in te bakken
½ witte ui
1 teentje knoflook
Scheutje olijfolie
20 gram suiker
3 tomaten (middelgroot)
25 gram zilveruitjes (+2 eetlepels sap uit het potje)
curry (fles)
peper en zout
 
Bereiding
Bereiding saus: pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in vier partjes, verwijder de zaadjes en snijd de rest in kleine blokjes. Halveer de zilveruitjes. Zet de steelpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Fruit de ui en knoflook aan, voeg de suiker toe en karamelliseer het geheel lichtjes. Voeg de tomatenblokjes en gehalveerde zilveruitjes met een beetje sap van de zilveruitjes toe. Laat het geheel een paar minuutjes op zacht vuur trekken totdat de ui zacht is. Let hierbij op dat de tomaat niet kapot kookt. Probeer niet teveel te roeren. Breng de saus op smaak met curry, peper en zout.
 
Krokante_pangasius_filets_met_zoetzure_tomatensaus_01 Krokante_pangasius_filets_met_zoetzure_tomatensaus_01  Krokante_pangasius_filets_met_zoetzure_tomatensaus_01
Bereiding pangasius filets: ontdooi de bevroren filets en dep vervolgens af met een schone droge doek of keukenpapier. Voeg naar smaak peper en zout toe op de filets. Meng de bloem en kerriepoeder samen en paneer de filets door deze om en om door het mengsel te halen.
 
Krokante_pangasius_filets_met_zoetzure_tomatensaus_04.jpg Krokante_pangasius_filets_met_zoetzure_tomatensaus  Krokante_pangasius_filets_met_zoetzure_tomatensaus
Verhit de boter in de koekenpan op hoog vuur. Doe de filets in de pan zodra de boter niet meer bruist. Bak de filets mooi goudbruin en krokant aan beide kanten. Let bij het bakken op dat de filets niet te vaak omgedraaid worden want dan kunnen ze gaan plakken of zelfs breken.
 
Plaats de filet op een bord en garneer deze met de tomaten saus. Je kunt dit gerecht combineren met bijvoorbeeld pasta met limoen voor een fris geheel.

 

Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel