Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panzanella

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum

Ingrediënten
1 focaccia brood
250 gr cherrytomaatjes
1 zakje mini mozzarella balletjes
Handje verse basilicum blaadjes
1 kleine courgette
1 rode ui
 
Dressing:
50 ml olijfolie
1 eetl witte wijnazijn
1 teentje knoflook, uitgeperst
Zwarte peper
Snufje zout
 
Bereiding
Bak de focaccia in de oven af en snijd in blokjes. Je kunt ook ander brood gebruiken of oud brood dat je knapperig roostert. Snijd de courgette in plakjes en bak deze in een grillpan met een beetje olijfolie, peper en zout. Halveer de tomaatjes en snijd de ui in ringen. Schep het brood met de tomaatjes, mozzarella balletjes, basilicum blaadjes, gegrilde courgette en ui door elkaar. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en giet over de salade. Laat een minuutje intrekken en serveer de salade op een groot bord of op kleine aparte bordjes.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×