Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panzanella

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum

Ingrediënten
1 focaccia brood
250 gr cherrytomaatjes
1 zakje mini mozzarella balletjes
Handje verse basilicum blaadjes
1 kleine courgette
1 rode ui
 
Dressing:
50 ml olijfolie
1 eetl witte wijnazijn
1 teentje knoflook, uitgeperst
Zwarte peper
Snufje zout
 
Bereiding
Bak de focaccia in de oven af en snijd in blokjes. Je kunt ook ander brood gebruiken of oud brood dat je knapperig roostert. Snijd de courgette in plakjes en bak deze in een grillpan met een beetje olijfolie, peper en zout. Halveer de tomaatjes en snijd de ui in ringen. Schep het brood met de tomaatjes, mozzarella balletjes, basilicum blaadjes, gegrilde courgette en ui door elkaar. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en giet over de salade. Laat een minuutje intrekken en serveer de salade op een groot bord of op kleine aparte bordjes.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×