Paprika met gefrituurde mozzarella
Lekkere combi op een bordje: gegrilde paprika met mozzarella in een krokant jasje
Ingrediënten
2 paprika’s
1 bol mozzarella
1 ei
3 eetlepels bloem
5 eetlepels paneermeel
½ theel italiaanse kruiden, gedroogd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
peper en zout
scheutje olijfolie
(zonnebloem)olie om te frituren
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden en zet als dit kan de grill er bij aan. Leg de paprika’s in de oven en rooster ze totdat ze donker gekleurd zijn. Klop ondertussen het ei los in een bord en zet nog 2 borden klaar, een met bloem en een met paneermeel gemengd met de italiaans kruiden.






Leg de paprika’s in een kom en dek af met een deksel of folie en laat ze minimaal 10 minuten ‘zweten’. Haal daarna het velletje er af en verwijder de steel. Snijd het vruchtvlees in reepjes en meng in een kom met een scheutje olijfolie, knoflook en wat peper en zout.



Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de mozzarella in ca 2 minuten krokant. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Verdeel de paprika over 2 borden en serveer met de warme mozzarella.