Paprika met gefrituurde mozzarella

Lekkere combi op een bordje: gegrilde paprika met mozzarella in een krokant jasje

Ingrediënten 
2 paprika’s
1 bol mozzarella
1 ei
3 eetlepels bloem
5 eetlepels paneermeel
½ theel italiaanse kruiden, gedroogd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
peper en zout
scheutje olijfolie
(zonnebloem)olie om te frituren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden en zet als dit kan de grill er bij aan. Leg de paprika’s in de oven en rooster ze totdat ze donker gekleurd zijn. Klop ondertussen het ei los in een bord en zet nog 2 borden klaar, een met bloem en een met paneermeel gemengd met de italiaans kruiden.
 
paprika met gefrituurde mozzarella 01
paprika met gefrituurde mozzarella 01
paprika met gefrituurde mozzarella 01
Snijd de mozzarella in plakken van ca 1 cm en halveer deze. Haal de partjes eerst door de bloem, ei en daarna door het paneermeel. Als je ze allemaal gehad hebt haal je ze nogmaals door het ei en paneermeel voor een extra dik korstje, zo knappen ze ook minder snel open tijdens het bakken.
 
paprika met gefrituurde mozzarella 01
paprika met gefrituurde mozzarella 01
paprika met gefrituurde mozzarella 01
Leg de paprika’s in een kom en dek af met een deksel of folie en laat ze minimaal 10 minuten ‘zweten’. Haal daarna het velletje er af en verwijder de steel. Snijd het vruchtvlees in reepjes en meng in een kom met een scheutje olijfolie, knoflook en wat peper en zout.
 
paprika met gefrituurde mozzarella 01
paprika met gefrituurde mozzarella 01
paprika met gefrituurde mozzarella 01
Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de mozzarella in ca 2 minuten krokant. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Verdeel de paprika over 2 borden en serveer met de warme mozzarella.
 
 

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.