Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met asperges en zeevruchten

Lekker pasta recept van zwarte tagliatelle met asperges en zeevruchten in een roomsausje

Ingrediënten
300 gr zwarte tagliatelle op basis van inktvis (gekocht bij xenos)
1 eetl olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
10 witte asperges, geschild
Scheutje melk
1 eetl suiker
Snufje zout
100 ml slagroom
100 ml kippenbouillon van tablet
300 gr gemengde zeevruchten
Bosje verse peterselie, fijngehakt
1 citroen
 
Bereiding
Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Kook de asperges in een ruime hoeveelheid water met een scheutje melk, suiker en snufje zout in 8 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie en een grote hapjes of wokpan en bak de sjalot en helft van de peterselie aan. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snij de citroen door midden en besprenkel de zeevruchten met citroensap. Voeg deze toe en bak 2 minuten mee. Giet de asperges af en voeg deze toe aan de zeevruchten. Schenk de slagroom en de bouillon er bij roer goed door. Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af. Meng de pasta met de saus, asperges en zeevruchten. Roer de andere helft van de peterselie en ongeveer 2 theelepels citroenrasp er door en serveer direct.
 
Je kunt eventueel ook andere pastasoorten gebruiken voor dit recept.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×