Tagliatelle pasta met romige saus met cambozola kaas, spekjes, champignons en een handje rucola
Ingredienten
250 gr spekjes
1 uitje
250 gr champignons, in plakjes
250 droge witte wijn
125 ml slagroom
175 gr cambozola kaas (= combi tussen camembert en gorgonzola)
300 gr tagliatelle
2 eetl pijnboompitten
50 gr rucola sla
Eventueel een beetje allesbinder of maizena
Bereiding
Bak de spek zonder olie of boter totdat ze krokant beginnen te worden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee. Doe de champignons erbij en bak ze ongeveer 5 min mee. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Giet de room er bij en roer goed door. Laat 5 min zachtjes koken. Snijd de kaas in stukjes en roer deze door de saus totdat deze helemaal gesmolten zijn.
Als je de saus nog wat dikker wil kun je wat allesbinder of maizena toevoegen. Kook de tagliatelle gaar in een ruime hoeveelheid water en giet af. Rooster de pijnboompitten licht bruin. Schep de pasta op een bord en verdeel wat saus, rucola of pijnboompitten er over. Je kunt ook de tagliatelle door de saus heen scheppen voordat je het opdient.