Spaghetti met coquilles

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.

  2. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een klein klontje boter.

  3. Doe de erwtjes erbij en roerbak kort mee. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  4. Giet de pasta af en roer door het roommengsel.

  5. Dep de coquilles droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere koekenpan een eetlepel boter en bak hierin de coquilles 2 minuutjes aan beide kanten. Bak ze niet te lang anders worden ze taai.

  6. Serveer de romige pasta op een bord met de coquilles en bestrooi met wat verse peterselie.

  7. Tip: vervang de erwtjes ook eens door spinazie of zeekraal

Heeft het gesmaakt?
63 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!