Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met coquilles

Makkelijk kerstrecept met pasta en coquilles, ideaal voor de feestdagen

Ingrediënten
250 gr cherrytomaatjes
200 gr zeekraal
12 coquilles
150 ml creme fraiche
1 citroen
peper en zout
3 teentjes knoflook, 2 ongepeld
3 eelt olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de cherrytomaatjes en 2 ongepelde teentjes knoflook in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven totdat de schil begint te barsten. Breng een pan water met een snufje zout aan de kook en bereid de spaghetti volgens de verpakking. Snijd een teentje knoflook fijn en en bak deze in een beetje olijfolie aan in een grote hapjes of wokpan aan. Voeg de zeekraal toe en bak 2 min mee. Haal de helft van de zeekraal uit de pan en bewaar deze apart en houd warm. Roer de creme fraiche en een eelt kookvocht van de spaghetti door de zeekraal in de pan en breng op smaak met wat peper en zout. Giet de spaghetti af en roer deze door de pan met zeekraal. Snijd een citroen door midden en gebruik een helft om de coquilles mee te besprenkelen en bestrooi daarna met wat peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten a 2 minuten aan. Haal de tomaatjes uit de oven en pel de teentjes geroosterde knoflook en pers deze uit en voeg toe aan de spaghetti. Knijp ook de andere helft van de citroen uit boven de pan met spaghetti en roer door. Serveer de spaghetti op een bord met wat geroosterde tomaatjes. Maak bovenop een bedje van de de bewaarde zeekraal en serveer met 3 coquilles.
 
 

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×