Pasta met gegrilde kip

Romige pasta met champignons en gedroogde tomaten en een stuk gegrilde kipfilet

Ingrediënten 
300 gr pasta
4 kipfilets
400 gr champignons, in plakjes
1 ui
2 teentjes knoflook
200 ml kookroom
Half potje a 300 gr gedroogde tomaten op olie
50 gr geroosterde pijnboompitten
75 gr parmezaanse kaas
1 eetl olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten wat van het kookvocht. Hak de ui en knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Snijd ondertussen de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk de room er bij en roer goed door. Breng de saus eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout.
 
pasta met gegrilde kip 01
pasta met gegrilde kip 01
pasta met gegrilde kip 01
pasta met gegrilde kip 01
Verhit ondertussen een (grill)pan en wrijf de kip in met een beetje olijfolie en peper en zout. Grill de kip mooi bruin aan beide kanten, dit duur afhankelijk van de dikte ca 15 minuten. Check altijd even of hij goed gaar is van binnen.
 
Schep de pasta door de saus en champignons. Voeg wat kookvocht en de helft van de kaas toe om de saus mooi smeuïg te maken. Schep de pasta op een bord en serveer met de gegrilde kip, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Ook lekker met een frisse salade.
 
43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.