Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met gegrilde kip

Romige pasta met champignons en gedroogde tomaten en een stuk gegrilde kipfilet

Ingrediënten 
300 gr pasta
4 kipfilets
400 gr champignons, in plakjes
1 ui
2 teentjes knoflook
200 ml kookroom
Half potje a 300 gr gedroogde tomaten op olie
50 gr geroosterde pijnboompitten
75 gr parmezaanse kaas
1 eetl olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten wat van het kookvocht. Hak de ui en knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Snijd ondertussen de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk de room er bij en roer goed door. Breng de saus eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout.
 
pasta met gegrilde kip 01
pasta met gegrilde kip 01
pasta met gegrilde kip 01
pasta met gegrilde kip 01
Verhit ondertussen een (grill)pan en wrijf de kip in met een beetje olijfolie en peper en zout. Grill de kip mooi bruin aan beide kanten, dit duur afhankelijk van de dikte ca 15 minuten. Check altijd even of hij goed gaar is van binnen.
 
Schep de pasta door de saus en champignons. Voeg wat kookvocht en de helft van de kaas toe om de saus mooi smeuïg te maken. Schep de pasta op een bord en serveer met de gegrilde kip, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Ook lekker met een frisse salade.
 
Beoordeling (36 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst