Pasta met gegrilde kip
Romige pasta met champignons en gedroogde tomaten en een stuk gegrilde kipfilet
Ingrediënten
300 gr pasta
4 kipfilets
400 gr champignons, in plakjes
1 ui
2 teentjes knoflook
200 ml kookroom
Half potje a 300 gr gedroogde tomaten op olie
50 gr geroosterde pijnboompitten
75 gr parmezaanse kaas
1 eetl olijfolie
peper en zout
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten wat van het kookvocht. Hak de ui en knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Snijd ondertussen de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk de room er bij en roer goed door. Breng de saus eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout.




Schep de pasta door de saus en champignons. Voeg wat kookvocht en de helft van de kaas toe om de saus mooi smeuïg te maken. Schep de pasta op een bord en serveer met de gegrilde kip, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Ook lekker met een frisse salade.