Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met gerookte kip en peer

Lekker culinair pasta recept voor tagliatelle met gerookte kip, spinazie en peer in een gorgonzolasaus
Ingrediënten
350 gr tagliatelle
300 gr gerookte kip in reepjes
2 peren
300 gr verse spinazie
150 gr gorgonzola
100 ml witte wijn
1 ui
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Scheutje olijfolie
 
Bereiding
Kook de tagliatelle volgens de verpakking in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet af en voeg een klein scheutje olijfolie of een klontje boter toe zodat de pasta niet zo snel aan elkaar blijft plakken. Schil de peren en snijd in plakjes. Bak de peer in een koekenpan of een grilpan aan beide kanten lichtbruin. Snipper het uitje en bak in een grote wok of hapjespan aan in 1 eetlepel olijfolie. Schenk de wijn erbij en breng zachtjes aan de kook. Verkruimel de gorgonzola er doorheen en roer totdat de kaas helemaal opgelost is. Roer de gerookte kip door de gorgonzolasaus. Voeg als laatste de verse spinazie toe en verwarm 1 minuut mee zodat het nog vrij vers en knapperig blijft. Meng als laatste de plakjes peer en tagliatelle er door en dien op. Bestrooi met pijnboompitten.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×