Pasta met groene asperges

Frisse lente pasta met groene asperges, ricotta en gerookte ham gemengd met verse pesto
Ingredienten
700 gr groene asperges
400 gr pasta penne
250 gr ricotta
30 gr pijnboompitten
80 gr prosciutto ham
 
Pesto:
40 gr basilicumblaadjes
30 gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 eetl citroensap
scheutje olijfolie
50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
zwarte peper
 
Materialen:
Keukenmachine
 
Bereiding
Maak eerst de pesto: Doe het teentje knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal fijn. Voeg het citroensap en een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zwarte peper. Was de asperges en verwijder de onderste 3 cm en snijd de rest in stuken van ca 5 cm.
 
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
 
Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en kook de asperges ca 5 min beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges (vul eventueel nog wat aan met wat water). Verhit een eetl olijfolie in een hapjespan of wokpan en roerbak de asperges een minuut of twee.
 
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
Giet de pasta af en schep door de asperges. Voeg de pesto toe en meng voorzichtig door de pasta en asperges. Rooster de pijnboompitten. Schep de pasta op een bord en doe een schep ricotta er boven op. Scheur de ham in reepjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de pasta en ricotta. Voor een snellere versie kun je ook pesto uit een potje gebruiken.
Pasta met groene asperges
138 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.