Pasta met groene asperges

Frisse lente pasta met groene asperges, ricotta en gerookte ham gemengd met verse pesto
Ingredienten
700 gr groene asperges
400 gr pasta penne
250 gr ricotta
30 gr pijnboompitten
80 gr prosciutto ham
 
Pesto:
40 gr basilicumblaadjes
30 gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 eetl citroensap
scheutje olijfolie
50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
zwarte peper
 
Materialen:
Keukenmachine
 
Bereiding
Maak eerst de pesto: Doe het teentje knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal fijn. Voeg het citroensap en een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zwarte peper. Was de asperges en verwijder de onderste 3 cm en snijd de rest in stuken van ca 5 cm.
 
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
 
Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en kook de asperges ca 5 min beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges (vul eventueel nog wat aan met wat water). Verhit een eetl olijfolie in een hapjespan of wokpan en roerbak de asperges een minuut of twee.
 
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
pasta met asperge 01
Giet de pasta af en schep door de asperges. Voeg de pesto toe en meng voorzichtig door de pasta en asperges. Rooster de pijnboompitten. Schep de pasta op een bord en doe een schep ricotta er boven op. Scheur de ham in reepjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de pasta en ricotta. Voor een snellere versie kun je ook pesto uit een potje gebruiken.
Pasta met groene asperges
136 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.