Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met kip pesto

Dit lekkere recept met pasta en kip in een lekkere romige pesto saus moet je een keer geprobeerd hebben

Ingrediënten
400 gr pasta
250 gr champignons
2 grote kipfilets
1 ui
200 ml creme fraiche
250 gr cherry tomaatjes
Peper en zout
Scheutje olijfolie
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Geraspte pecorino of parmezaanse kaas om mee te garneren
 
Pesto:
15 gr basilicum
30 gr pijnboompitten, geroosterd
1 teentje knoflook
50 gr pecorino of parmezaanse kaas
Beetje zeezout
Scheut olijfolie
 
Materialen
Ovenschaal
Keukenmachine 
 
Bereiding
Maak eerst de pesto, doe alles (behalve de olijfolie) in een keukemachine en maal fijn tot een groene massa. Giet dan beetje bij beetje de olijfolie er bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
 
Verwarm de oven op 200 graden en doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven totdat de schil van cherrytomaatjes openbarst. Snijd ondertussen de kipfilets in stukken. Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de kip. Bak alles nog 5 minuten totdat de kip gaar is en de champignons wat geslonken zijn. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de zelfgemaakte pesto en crème fraiche toe aan de kip en roer goed door. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet. Schep de pasta op een bord en verdeel de kip pesto en een paar cherrytomaatjes er over. Bestrooi met pijnboompitten en geraspte kaas. Voor een snelle variant kun je ook kant en klare pesto uit een potje gebruiken maar het verschil proef je wel.
 
 
 
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×