Pasta met kip, tomaatjes en spinazie

Heerlijk pastarecept van penne in een romige saus met kaas en pijnboompitten

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm wat olie in een pan. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze even aan. Snijd de kip in blokjes en en bak de kip zo’n 5 minuten mee. Voeg een snuf peper en zout toe. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de pan. Voeg wat spinazie toe en schep om totdat deze geslonken is. Herhaal dit tot je alle spinazie hebt gebruikt. Voeg de kookroom, 100 ml water en het halve bouillonblokje toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat de saus ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.

  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan totdat ze bruin zijn. Pas op dat ze niet verbranden. Roer als laatste de kaas door de saus zodat deze erin kan smelten. Roer de pasta door de saus, verdeel over 4 borden en strooi er wat pijnboompitten en kaassnippers over.

Heeft het gesmaakt?
537 stemmen Bedankt voor je stem!