Pasta met paddenstoelen uit de oven

Heerlijk herfstrecept: ovenschotel met pasta, paddenstoelen en tomaat in een romige saus
Ingrediënten
300 gr pasta
270 gr (toscaanse) worstjes
200 gr paddenstoelen
200 gr champignons
scheutje droge witte wijn
1 uitje
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml melk
4 tomaten
1 theelepel tijm
50 gr geraspte kaas
peper en zout
1 eetlepel olijfolie
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Snijd het velletjes van de worstjes en snijd het vlees in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak het vlees rondom aan. Schep het vlees uit de pan. Hak de ui en de knoflook fijn en bak 2 minuten in het vet van het vlees. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Bak 5 min mee met de ui. Voeg de tijm, peper en zout toe. Blus de paddestoelen af met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de stukjes vlees weer toe aan de pan. Schep daarna de pasta er door.
pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01
Verwarm de oven op 200 graden. Laat in een steelpannetje de boter smelten. Roer met een garde de bloem er door en laat het mengsel 2 minuutjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend er bij. Er ontstaat een dikke witte saus. Wil je hem iets dunner voeg dan wat extra melk toe. Breng de saus ook op smaak met een snufje peper. Schep de saus samen met de helft van de kaas door het pasta mengsel.
pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01
Snijd de tomaten in stukken en verwijde de zaadjes en het waterige gedeelte. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes en schep door de pasta. Verdeel alles over een ovenschaal en bestrooi met de andere helft van de kaas. Zet de ovenschaal 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
 
29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.