Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met paddestoelen uit de oven

Heerlijk herfstrecept: ovenschotel met pasta, paddestoelen en tomaat in een romige saus

Ingrediënten
300 gr pasta
270 gr (toscaanse) worstjes
200 gr paddestoelen
200 gr champignons
scheutje droge witte wijn
1 uitje
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml melk
4 tomaten
1 theel tijm
50 gr geraspte kaas
peper en zout
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Snijd het velletjes van de worstjes en snijd het vlees in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak het vlees rondom aan. Schep het vlees uit de pan. Hak de ui en de knoflook fijn en bak 2 minuten in het vet van het vlees. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Bak 5 min mee met de ui. Voeg de tijm, peper en zout toe. Blus de paddestoelen af met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de stukjes vlees weer toe aan de pan. Schep daarna de pasta er door.
 
pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01 
Verwarm de oven op 200 graden. Laat in een steelpannetje de boter smelten. Roer met een garde de bloem er door en laat het mengsel 2 minuutjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend er bij. Er ontstaat een dikke witte saus. Wil je hem iets dunner voeg dan wat extra melk toe. Breng de saus ook op smaak met een snufje peper. Schep de saus samen met de helft van de kaas door het pasta mengsel.
 
pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01pasta met paddestoelen uit de oven 01
Snijd de tomaten in stukken en verwijde de zaadjes en het waterige gedeelte. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes en schep door de pasta. Verdeel alles over een ovenschaal en bestrooi met de andere helft van de kaas. Zet de ovenschaal 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.

 

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel