Pasta met paprikasaus en kip

Makkelijk pastarecept met kip, pijnboompitten en een romige saus van gegrilde paprika

Ingrediënten
400 gr pasta
150 ml groente of kipbouillon
400 gr kip, in blokjes
100 ml kookroom
1 pot gegrilde rode paprika’s a 300 gram
4 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar takjes verse peterselie
Klontje boter
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in de pan en voeg ¾ van de paprika’s toe en bak 5 min. Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta gaar. Bak ondertussen in een koekenpan de stukjes kip bruin. Voeg de bouillon toe aan de gebakken stukjes paprika en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de paprika’s met een staafmixer fijn.
 
pasta met paprikasaus en kip01
pasta met paprikasaus en kip02
pasta met paprikasaus en kip03
pasta met paprikasaus en kip04
Zet terug op het vuur en voeg roerend de kookroom toe. Laat de saus nog een paar minuten indikken. Voeg ook de andere ¼ deel van de paprika’s en de stukjes kip toe aan de saus. Maak de saus af met wat fijn gehakte peterselie en een beetje peper en zout. Roer de saus door de pasta of serveer hem apart op de pasta en bestrooi met pijnboompitten.
 

 

 

139 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.