Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met ricotta

Snel en lekker vegetarisch gerecht met pasta, tomaat en ricotta klaar
Ingrediënten
300 gr trottole pasta
250 gr cherry tomaatjes
2 eetl pesto
Scheutje olijfolie
2 eetl gehakte pistachenoten
Zout en peper
100 gr ricotta
Verse basilicum
Nootmuskaat
 
Bereiding 
Kook de trottole pasta volgens verpakking. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Giet de pasta af in een vergiet. Rooster de gehakte noten ongeveer 3 min in een hapjespan of wok op hoog vuur. Doe er en scheutje olijfolie bij en voeg de pasta toe. Doe er 2 eetl pesto bij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog 2 min de tomaatjes en wat verse basilicumblaadjes toe. Schep de ricotta in een kommetje en voeg een snufje nootmuskaat en wat (verse) peper toe en meng dit door elkaar. Serveer de pasta op een bord met een flinke schep ricotta er bovenop.
Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm