Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met spinazie roomsaus

Simpel en lekker pastarecept met verse spinazie, champignons, spekjes en tomaatjes in een roomsaus

Ingredienten 
300 gr verse spinazie 2,49
250 gr cherrytomaten €1,29
400 gr fusli pasta 0,75
250 champignons € 0,99
125 gr spekblokjes 1,23
250 ml kookroom 0,60
1 ui 0,15
In huis:
1 teentje knoflook
Peper en zout
 
Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn en bak deze met de spekjes in een grote wok of hapjespan. Voeg de spinazie toe en bak deze totdat hij geslonken is. Snijd de champignons in plakjes en bak deze ook mee met de spinazie. Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar.
 
pasta met spinazie en champignons 01
pasta met spinazie en champignons 01
pasta met spinazie en champignons 01
pasta met spinazie en champignons 01
Schenk de kookroom bij het spinaziemengsel en breng op smaak met wat zwarte peper. Halveer de tomaatjes en verwarm deze de laatste 2 minuten mee. Giet de pasta af en schep de pasta door de spinazie-roomsaus.
 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×