Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met spinazie

Een lekkere vegetarische combi van pasta, spinazie, tomatjes en ricotta

Ingredienten
300 gr verse spinazie
200 gr ricotta
1 bakje kerstomaatjes
Zwarte peper
400 gr rigatoni pasta
20 gr pijnboompitten
Zout
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
125 ml slagroom
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
 
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook met de pijnboompitten een minuutje. Doe in etappes de spinazie erbij totdat die geslonken is. Roer de ricotta er doorheen en breng op smaak met zout en flink wat peper. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg langzaam de slagroom toe aan het spinaziemengsel en laat dit ongeveer 5 min op gematigd vuur staan. Voeg ondertussen ook de tomaatjes toe en verwarm deze 2 min mee. Schep de pasta en het spinaziemengsel door elkaar en serveer op een bord met Parmezaanse kaas.
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette