Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met spinazie

Een lekkere vegetarische combi van pasta, spinazie, tomatjes en ricotta

Ingredienten
300 gr verse spinazie
200 gr ricotta
1 bakje kerstomaatjes
Zwarte peper
400 gr rigatoni pasta
20 gr pijnboompitten
Zout
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
125 ml slagroom
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
 
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook met de pijnboompitten een minuutje. Doe in etappes de spinazie erbij totdat die geslonken is. Roer de ricotta er doorheen en breng op smaak met zout en flink wat peper. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg langzaam de slagroom toe aan het spinaziemengsel en laat dit ongeveer 5 min op gematigd vuur staan. Voeg ondertussen ook de tomaatjes toe en verwarm deze 2 min mee. Schep de pasta en het spinaziemengsel door elkaar en serveer op een bord met Parmezaanse kaas.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×