Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met spinazie

Een lekkere vegetarische combi van pasta, spinazie, tomatjes en ricotta

Ingredienten
300 gr verse spinazie
200 gr ricotta
1 bakje kerstomaatjes
Zwarte peper
400 gr rigatoni pasta
20 gr pijnboompitten
Zout
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
125 ml slagroom
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
 
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook met de pijnboompitten een minuutje. Doe in etappes de spinazie erbij totdat die geslonken is. Roer de ricotta er doorheen en breng op smaak met zout en flink wat peper. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg langzaam de slagroom toe aan het spinaziemengsel en laat dit ongeveer 5 min op gematigd vuur staan. Voeg ondertussen ook de tomaatjes toe en verwarm deze 2 min mee. Schep de pasta en het spinaziemengsel door elkaar en serveer op een bord met Parmezaanse kaas.
Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread