Pasta met verse tomatensaus en spek

Heerlijk pastarecept met zelfgemaakte tomatensaus met knoflook en ontbijtspek

Ingrediënten
75 gr ontbijtspek
4 tomaten
1 ui
scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook
50 ml water
paar verse blaadjes basiliucum
½ theel oregano
1 klein blikje tomatenpuree
180 gr pasta
Optioneel: geraspte kaas
 
Bereiding
Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings door. Leg ze 1 minuut in een kom met heet, net niet kokend water. Spoel ze daarna af met koud water onder de kraan. Daarna trek je makkelijk de het velletje van de tomaten en snijd je het vruchtvlees in stukjes.
 
pasta tomatensaus spek 01
pasta tomatensaus spek 01
pasta tomatensaus spek 01
Snipper de ui en de knoflook en bak in een beetje olijfolie licht bruin. Snijd het spek in dunne reepjes en bak 3 minuten mee met de ui. Roer de tomatenpuree er door. Voeg daarna de stukjes tomaat, oregano en 50 ml water toe.
 
pasta tomatensaus spek 01
pasta tomatensaus spek 01
pasta tomatensaus spek 01
Laat het geheel ongeveer 20 minuten met gesloten deksel pruttelen. Roer af en toe even door. Kook ondertussen de pasta gaar. Schep de pasta en de blaadjes basilicum door de verse tomatensaus. Serveer de pasta eventueel met wat geraspte kaas en een salade.
 

177 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.