Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastasalade met pesto en champignons

Makkelijke frisse salade met pasta, champignons gebakken in pesto, puntpaprika en knapperige spekblokjes

Ingrediënten
300 gr pasta
100 gr sla (bv rucola)
400 gr champignons
1 rode puntpaprika
3 eetl pijnboompitjes, geroosterd
5 eetl pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
2 eetl creme fraiche
Peper en zout
1 eetl olijfolie
250 gr spekblokjes
 
Bereiding
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout beetgaar en giet af. Bak de spekjes in een pan krokant. Schep de spekjes in een kommetje en gebruik de pan voor de champignons. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de champignons op middelhoog vuur. Voeg na een paar minuten 2 eetl pesto toe en roer de champignons goed door.
 
pasta salade met pesto01
 pasta salade met pesto02 pasta salade met pesto03
Meng 3 eetl pesto met de creme fraiche en schep deze daarna door de pasta. Snijd de puntpaprika in stukjes en meng met de pasta, sla, spekblokjes en pesto champignons. Breng de salade op smaak met een beetje peper en eventueel een beetje zout. Schep de salade op borden en bestrooi met pijnboompitten. De salade smaakt zowel lauwwarm als koud lekker. 
 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×