Pastasalade met pesto en champignons

Makkelijke frisse salade met pasta, champignons gebakken in pesto, puntpaprika en knapperige spekblokjes

Ingrediënten
300 gr pasta
100 gr sla (bv rucola)
400 gr champignons
1 rode puntpaprika
3 eetl pijnboompitjes, geroosterd
5 eetl pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
2 eetl creme fraiche
Peper en zout
1 eetl olijfolie
250 gr spekblokjes
 
Bereiding
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout beetgaar en giet af. Bak de spekjes in een pan krokant. Schep de spekjes in een kommetje en gebruik de pan voor de champignons. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de champignons op middelhoog vuur. Voeg na een paar minuten 2 eetl pesto toe en roer de champignons goed door.
 
pasta salade met pesto01
 pasta salade met pesto02 pasta salade met pesto03
Meng 3 eetl pesto met de creme fraiche en schep deze daarna door de pasta. Snijd de puntpaprika in stukjes en meng met de pasta, sla, spekblokjes en pesto champignons. Breng de salade op smaak met een beetje peper en eventueel een beetje zout. Schep de salade op borden en bestrooi met pijnboompitten. De salade smaakt zowel lauwwarm als koud lekker. 
 

 

276 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.