Pastaschelpen met groenten en geitenkaas

Heerlijk recept voor een schotel met pastaschelpen, gevuld met groenten en geitenkaas in tomatensaus. Een smaakvolle en eenvoudige maaltijd die je zeker vaker wil maken!

Hoofdgerecht 40 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pastaschelpen in een grote hoeveelheid water in circa 8 minuten beetgaar en giet af.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen.

  3. Snijd ondertussen de courgette en paprika in heel kleine blokjes. Verhit nogmaals 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de courgette en paprika circa 5 minuten. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Doe de gebakken courgette en paprika in een kom. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer goed door elkaar. Schep de walnoten erdoor.

  4. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ingevette ovenschaal. Vul de gare pastaschelpen met het groentenmengsel. Het makkelijkste gaat dit door het uiteinde van de pastaschelpen iets naar binnen te duwen zodat de schelpen wat open gaan staan en dan met een theelepel het mengsel erin te scheppen. Leg de gevulde pastaschelpen vervolgens in de tomatensaus.

  5. Verkruimel de andere helft van de geitenkaas over de schelpen. Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven. Garneer de pastaschelpen met groenten en geitenkaas voor het serveren met wat verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!