Pastaschelpen met groenten en geitenkaas
Erg lekker vegetarisch recept van pastaschelpen gevuld met geitenkaas, paprika en courgette
Ingrediënten
Ca 25 grote pastaschelpen (Conchiglioni)
1 gele paprika
1/2 courgette
1 bol mozzarella
125 g geitenkaas
1 gele paprika
1/2 courgette
1 bol mozzarella
125 g geitenkaas
1 eetl olijfolie
Zout en peper,
Zout en peper,
1 theel gedroogde oregano
400 gr tomatenblokjes uit blik
De grote pastaschelpen zijn niet overal te koop. Probeer het eens bij een delicatesse winkel, bijvoorbeeld La Semolina in Eindhoven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika en courgette en snijd ze in grove stukken. Gril ze 20 min op laag vuur in een grilpan. Breng ondertussen een pan water met een snufje zout aan de kook en kook de pastaschelpen volgens de verpakking. Snijd de gegrilde groente in kleine stukjes en doe ze in een kom en breng op smaak met peper en zout. Snijd de geitenkaas en mozzarella ook in kleine blokjes en voeg samen met een eetlepel olijfolie toe aan de groente. Doe de tomatenblokjes in een andere kom en breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van een ovenschaal en leg de pastaschelpen in de saus. Vul ze met het groente-kaas mengsel en dek af met een stuk aluminiumfolie en zet 12 min in de oven.