Peer met noten crumble

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

Ingrediënten
2 peren
Snufje kaneel
2 eetl honing
Slagroom of ijs om er bij te serveren
 
Crumble
50 gr boter
3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
4 eetl suiker
60 gr bloem
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg. Schep de noten er door. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Bestrooi de bovenkant met wat kaneel en bedruip met een beetje honing. Leg de peren in een ovenschaal en schep de crumble er op. Zet de peren ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin kleuren bovenop. Serveer ze lauw met een toef slagroom of een bol ijs.
 

 

98 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.