Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Peer met noten crumble

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

Ingrediënten
2 peren
Snufje kaneel
2 eetl honing
Slagroom of ijs om er bij te serveren
 
Crumble
50 gr boter
3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
4 eetl suiker
60 gr bloem
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg. Schep de noten er door. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Bestrooi de bovenkant met wat kaneel en bedruip met een beetje honing. Leg de peren in een ovenschaal en schep de crumble er op. Zet de peren ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin kleuren bovenop. Serveer ze lauw met een toef slagroom of een bol ijs.
 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×