Peer met noten crumble
Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten
Ingrediënten
2 peren
Snufje kaneel
2 eetl honing
Slagroom of ijs om er bij te serveren
Snufje kaneel
2 eetl honing
Slagroom of ijs om er bij te serveren
Crumble
50 gr boter
3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
4 eetl suiker
60 gr bloem
50 gr boter
3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
4 eetl suiker
60 gr bloem
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg. Schep de noten er door. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Bestrooi de bovenkant met wat kaneel en bedruip met een beetje honing. Leg de peren in een ovenschaal en schep de crumble er op. Zet de peren ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin kleuren bovenop. Serveer ze lauw met een toef slagroom of een bol ijs.