Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Peer met noten crumble

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

Ingrediënten
2 peren
Snufje kaneel
2 eetl honing
Slagroom of ijs om er bij te serveren
 
Crumble
50 gr boter
3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
4 eetl suiker
60 gr bloem
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg. Schep de noten er door. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Bestrooi de bovenkant met wat kaneel en bedruip met een beetje honing. Leg de peren in een ovenschaal en schep de crumble er op. Zet de peren ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin kleuren bovenop. Serveer ze lauw met een toef slagroom of een bol ijs.
 

 

Beoordeling (57 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel