Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Perzik met pistache

 
Perfecte combinatie van warme perziken met jam, mascarpone en geroosterde pistachenootjes
 
Ingrediënten
4 perziken
4 eetl bosvruchten jam
1 limoen, uitgeperst
2 eetl pistachenootjes (ongezouten)
4 eetl mascarpone
3 eetl poedersuiker
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de perziken in een muffinhouder en bestrooi met 2 eetl poedersuiker. Zet ze 15 minuten in de oven. Je kunt ze ook in aluminiumfolie verpakken en op de barbecue leggen. Verwarm de jam in een klein pannetje en voeg de limoensap toe. Roer goed door. Verhit een koekenpan zonder boter en rooster de pistachenootjes 2 minuten en laat afkoelen. Haal de perziken voorzichtig uit de muffinvorm en serveer op een bord. Schep er een lepeltje jam op. Roer 1 eetl poedersuiker door de mascarpone en verdeel over de perzikken met jam. Strooi als laatste de pistachenootjes er over.
 
Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette