Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Perzik met pistache

 
Perfecte combinatie van warme perziken met jam, mascarpone en geroosterde pistachenootjes
 
Ingrediënten
4 perziken
4 eetl bosvruchten jam
1 limoen, uitgeperst
2 eetl pistachenootjes (ongezouten)
4 eetl mascarpone
3 eetl poedersuiker
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de perziken in een muffinhouder en bestrooi met 2 eetl poedersuiker. Zet ze 15 minuten in de oven. Je kunt ze ook in aluminiumfolie verpakken en op de barbecue leggen. Verwarm de jam in een klein pannetje en voeg de limoensap toe. Roer goed door. Verhit een koekenpan zonder boter en rooster de pistachenootjes 2 minuten en laat afkoelen. Haal de perziken voorzichtig uit de muffinvorm en serveer op een bord. Schep er een lepeltje jam op. Roer 1 eetl poedersuiker door de mascarpone en verdeel over de perzikken met jam. Strooi als laatste de pistachenootjes er over.
 
Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst