Perziktaart met pistache
Zomerse taart met een krokante bodem, romige vulling en zoete perziken met siroop
Ingrediënten
200 gr bloem
100 gr koude roomboter
2 eetlepels koud water
1 ei
100 gr suiker
1 bakje mascarpone a 250 gr
200 ml slagroom
50 gr suiker
4 perziken
citroensap
1 sinaasappel
kneepje honing
4 eetlepels pistachenootjes
Materialen
Bakpapier en steunvulling
Plastic folie
Taartvorm
Bereiding
Doe de bloem, suiker, roomboter en water in een kom en snijd de boter er met 2 messen doorheen. Voeg het ei toe en kneed kort met je handen tot een deegbal. Wikkel het deeg in een stuk plastic folie en leg minimaal 30 min in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de taartvorm in met wat boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hier mee. Maak een stuk bakpapier iets vochtig onder de kraan en frommel op en leg daarna op het deeg en vul met een steunvulling (bv rijst of droge bonen). Bak de taartbodem 15 min in de oven. Verwijder daarna de vulling en zet nog 10 min terug zodat de bodem ook iets bruin kan kleuren. Laat daarna afkoelen.



