Perziktaart met pistache

Zomerse taart met een krokante bodem, romige vulling en zoete perziken met siroop

Ingrediënten
200 gr bloem
100 gr koude roomboter
2 eetlepels koud water
1 ei
100 gr suiker
 
1 bakje mascarpone a 250 gr
200 ml slagroom
50 gr suiker
4 perziken
citroensap
1 sinaasappel
kneepje honing
4 eetlepels pistachenootjes
 
Materialen
Bakpapier en steunvulling
Plastic folie
Taartvorm
 
Bereiding
Doe de bloem, suiker, roomboter en water in een kom en snijd de boter er met 2 messen doorheen. Voeg het ei toe en kneed kort met je handen tot een deegbal. Wikkel het deeg in een stuk plastic folie en leg minimaal 30 min in de koelkast.
 
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de taartvorm in met wat boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hier mee. Maak een stuk bakpapier iets vochtig onder de kraan en frommel op en leg daarna op het deeg en vul met een steunvulling (bv rijst of droge bonen). Bak de taartbodem 15 min in de oven. Verwijder daarna de vulling en zet nog 10 min terug zodat de bodem ook iets bruin kan kleuren. Laat daarna afkoelen.
 
perziktaart 02
perziktaart 02
perziktaart 02
perziktaart 02
Klop de slagroom en de suiker bijna helemaal stijf. Voeg dan schep voor schep de mascarpone toe en mix er door heen. Verdeel het roommengsel over de taartbodem. Knijp of pers de sinaasappel uit en verwarm het sap met de honing in een pannetje en laat ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen in indikken. Laat de siroop daarna afkoelen. Snijd de perzik in partjes en besprenkel met citroensap. Verdeel de perziken over de taart en druip de sinaasappelsiroop er over. Bestrooi met pistachenootjes. Bewaar de taart in de koelkast.

 

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.