Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pilav met wortel

Kruidige rijst uit het Midden Oosten met wortel, rozijnen en bosui

Ingredienten
1 uitje
400 gr wortels, geraspt
2 theel komijn
snufje kurkuma
3 eetl rozijnen
3 bosuitjes
1 eetl zonnebloempitten
275 gr basmati rijst
500 ml bouillon van tablet
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie. Snijd de wortels in plakjes of stukjes en bak deze 5 min mee. Breng op smaak met komijn.

pilav met wortel 01
pilav met wortel 01
pilav met wortel 01
Voeg de rijst, zonnebloempitten en rozijnen toe en roerbak deze 3 minuten. Schenk de bouillon er bij totdat de rijst ongeveer 1,5 cm onder water staat en kook de rijst gaar. Giet de rijst niet af maar kook hem droog totdat het vocht verdwenen is, dit duurt ongeveer 12 minuten.
 
pilav met wortel 01
pilav met wortel 01
pilav met wortel 01
Voeg daarna de kurkuma en bosui toe en verwarm nog 3 min mee. Schep in kommetje en draai deze daarna om op een bord.
 

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×