Pilav rijst

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui fijn. Fruit deze aan in een (hapjes)pan met een eetlepel olie. Hak de wortel in kleine stukjes en bak een minuutje mee met de uit. Voeg de kaneel, kardemom en kurkuma toe. Bak nog een minuutje zodat er allemaal lekkere geuren vrijkomen.

  2. Voeg dan de (ongekookte) rijst en rozijnen toe en roer er door. Giet de bouillon erbij, voeg de sinaasappelrasp toe en breng zachtjes aan de kook. Laat dit ca. 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Is de pilav nog erg vochtig, verwijder dan de deksel van de pan. Begint hij al droog te worden voordat de rijst gaar is, voeg dan een beetje extra water toe.

  3. Proef of de rijst beetgaar is en garneer de pilav voor het serveren met wat verse peterselie en pistachenootjes.

  4. Tip: bak wat blokjes kip mee samen met de wortel voor een gerecht met vlees en bereid de pilav verder zoals beschreven. Of serveer er wat gebakken kip apart bij.

Heeft het gesmaakt?
65 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!