Pittig broodje avocado

Heerlijke en gezonde combinatie van avocado en geitenkaas met een pittige bite
Ingrediënten
4 sneetjes volkoren zuurdesem brood
125 gr verse geitenkaas
Scheutje kokosolie (verkrijgbaar bij o.a. de natuurwinkel, toko en sommige supermarkten)
2 avocado’s
1 rode peper (of rode puntpaprika)
Paar korrels grof zeezout
 
Bereiding
Besmeer de sneetjes brood met kokosolie. Smeer daarna de verse geitenkaas er over. Snijd de ongeschilde avocado’s door midden en draai met je handen de twee helften los van elkaar. Verwijder de pit en de schil, snijd in plakjes en verdeel deze over het brood. Hak de rode peper fijn en strooi over de belegde boterhammen. Voor kinderen is een rode peper waarschijnlijk te pittig, gebruik daarom een rode puntpaprika. Bestrooi als laatste met een beetje zeezout.
8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.