Pittig broodje avocado

Heerlijke en gezonde combinatie van avocado en geitenkaas met een pittige bite
Ingrediënten
4 sneetjes volkoren zuurdesem brood
125 gr verse geitenkaas
Scheutje kokosolie (verkrijgbaar bij o.a. de natuurwinkel, toko en sommige supermarkten)
2 avocado’s
1 rode peper (of rode puntpaprika)
Paar korrels grof zeezout
 
Bereiding
Besmeer de sneetjes brood met kokosolie. Smeer daarna de verse geitenkaas er over. Snijd de ongeschilde avocado’s door midden en draai met je handen de twee helften los van elkaar. Verwijder de pit en de schil, snijd in plakjes en verdeel deze over het brood. Hak de rode peper fijn en strooi over de belegde boterhammen. Voor kinderen is een rode peper waarschijnlijk te pittig, gebruik daarom een rode puntpaprika. Bestrooi als laatste met een beetje zeezout.
8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.