Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pittige garnalen salade

Deze salade met garnalen gebakken in rode peper en knoflook staat binnen 15 min op tafel

Ingredienten
1 rode peper (1/2 als je het iets minder pittig wil)
2 teentjes knoflook
1 avocado’s
200 gr cherrytomaatjes
200 gr grote garnalen (pers of uit diepvries)
Olie om te bakken
75 gr sla
1 citroen
75 ml yoghurt
Peper en zout
 
Bereiding
Snijd de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook heel fijn. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de garnalen toe. Als ze roze beginnen te kleuren na ongeveer 2 minuten voeg je de rode peper en de knoflook toe. Bak al roerend ze nog 2 a 3 minuten.
 
pittige garnalen salade 01
pittige garnalen salade 01
pittige garnalen salade 01
Verdeel de sla over 2 boden of kommetjes. Halveer de avocado, draai de helften los en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel over de sla (als je de salade niet direct serveert kun je avocado besprenkelen met citroensap zodat hij niet verkleurd).
 
pittige garnalen salade 01
pittige garnalen salade 01
pittige garnalen salade 01
Snijd de tomaatjes in partjes en voeg ook toe aan de salade. Schep de garnalen (warm of afgekoeld) er op. Rasp de citroen en pers het sap uit. Klop de rasp en citroensap door de yoghurt en maak de dressing af met een snuf peper en zout. Besprenkel de salade met de citroen dressing.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×