Pittige hummus met paprika
Lekker gezond broodje met zelfgemaakte pittige hummus en gegrilde paprikareepjes
Ingrediënten
200 gr kikkererwten in blik, uitgelekt
1 eetl tahin (sesampasta, te koop bij bv de grote Jumbo)
1 teentje knoflook
1 theel komijn
1 eetl citroensap
1 theel paprikapoeder pikant
Snufje chilipoeder, naar smaak
Peper en zout
Optioneel 1 eetl olijfolie
4 broodjes
1 gele en 1 groene paprika
1 eetl tahin (sesampasta, te koop bij bv de grote Jumbo)
1 teentje knoflook
1 theel komijn
1 eetl citroensap
1 theel paprikapoeder pikant
Snufje chilipoeder, naar smaak
Peper en zout
Optioneel 1 eetl olijfolie
4 broodjes
1 gele en 1 groene paprika
Bereiding
Doe de kikkererwten samen met de tahin, knoflook, komijn en citroensap in een keukenmachine en pureer fijn. Voeg daarna de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe en laat nog even mee draaien totdat de kleur mooi egaal is. Als de hummus erg droog is kun je er een beetje olijfolie door heen gieten tijdens het malen. Snijd de paprika’s in reepjes en grill deze in een pan aan beide kanten totdat er donkere plekken te zien zijn. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. Snijd de broodjes dwars door midden en bestrijk ze met de zelf gemaakte hummus. Verdeel de paprika reepjes er over en serveer ze lauwwarm, koud zijn ze ook lekker.