Pittige kipkluifjes

Deze in rode peper, honing en knoflook gemarineerde kipkluifjes maken je tapasavondje compleet

Ingrediënten 
500 gr kipkluifjes (vleugels kan ook)
40 gr boter
3 eetlepels honing
scheut olijfolie
1 rode peper
2 theel paprikapoeder
snuf cayennepeper
peper en zout
2 teentjes knoflook
 
Bereiding
Smelt de boter en giet daarna over de kippenkluifjes in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en schep door elkaar. Hak de rode peper en knoflook heel fijn en schep samen met de cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout door de kip. Dek de kom af met folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
 
kippenkluifjes 01
kippenkluifjes 01
kippenkluifjes 01
kippenkluifjes 01
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kippenkluifjes rondom mooi bruin, ongeveer 3 minuten. Schep ze daarna in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze verder gaar in 20 min in de oven. Controleer of ze goed gaar zijn van binnen. 

 

168 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.