Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pittige kipkluifjes

Deze in rode peper, honing en knoflook gemarineerde kipkluifjes maken je tapasavondje compleet

Ingrediënten 
500 gr kipkluifjes (vleugels kan ook)
40 gr boter
3 eetlepels honing
scheut olijfolie
1 rode peper
2 theel paprikapoeder
snuf cayennepeper
peper en zout
2 teentjes knoflook
 
Bereiding
Smelt de boter en giet daarna over de kippenkluifjes in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en schep door elkaar. Hak de rode peper en knoflook heel fijn en schep samen met de cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout door de kip. Dek de kom af met folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
 
kippenkluifjes 01
kippenkluifjes 01
kippenkluifjes 01
kippenkluifjes 01
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kippenkluifjes rondom mooi bruin, ongeveer 3 minuten. Schep ze daarna in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze verder gaar in 20 min in de oven. Controleer of ze goed gaar zijn van binnen. 

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×