Plaatpizza met feta en kip

Recept voor plaatpizza met een heerlijke combinatie van spinazie, kip, champignons en feta
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem (koopmans)
200 gr feta
1 kipfilet
150 gr verse spinazie
200 gr champignons, in plakjes
200 gr tomatensaus (passata di pomodoro)
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
Teentje knoflook, fijngehakt
1 eetl olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maak de pizzabodem volgens de verpakking. Bak de champignons in een pannetje totdat het meeste vocht verdwenen is. Snijd de kip en kleine stukjes en bestrooi met peper en zout en bak deze ook in 5 minuten goudbruin. Pak een wat grotere pan en verhit een eelt olijfolie bak de knoflook aan. Voeg de spinazie in etappes toe totdat hij begint slinken. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met oregano en een beetje peper en zout. Schep de spinazie er op en daarna de kip en champignons. Snijd de feta in blokjes en verdeel deze als laatste over pizza. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in 25 minuten gaar.
Voor grote eters kun je beter 3 personen aanhouden
Vind je dit leuk?
28 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!