Plaatpizza met feta en kip

Recept voor plaatpizza met een heerlijke combinatie van spinazie, kip, champignons en feta
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem (koopmans)
200 gr feta
1 kipfilet
150 gr verse spinazie
200 gr champignons, in plakjes
200 gr tomatensaus (passata di pomodoro)
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
Teentje knoflook, fijngehakt
1 eetl olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maak de pizzabodem volgens de verpakking. Bak de champignons in een pannetje totdat het meeste vocht verdwenen is. Snijd de kip en kleine stukjes en bestrooi met peper en zout en bak deze ook in 5 minuten goudbruin. Pak een wat grotere pan en verhit een eelt olijfolie bak de knoflook aan. Voeg de spinazie in etappes toe totdat hij begint slinken. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met oregano en een beetje peper en zout. Schep de spinazie er op en daarna de kip en champignons. Snijd de feta in blokjes en verdeel deze als laatste over pizza. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in 25 minuten gaar.
Voor grote eters kun je beter 3 personen aanhouden
26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.