Plaatpizza met kip

Op zoek naar een makkelijke en hartige maaltijd? Maak dan deze plaatpizza met kip, groenten en stukjes feta. Dit snelle recept is ideaal voor een doordeweekse avond en zit boordevol smaak.

Hoofdgerecht 25 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid het pizzadeeg.

  2. Bak de spinazie in een pan met een klein beetje olie of boter tot deze geslonken is. Je kunt ook diepvries spinazie gebruiken en deze goed laten uitlekken. Als je rauwe kip gebruikt, bak je deze ook een paar minuutjes in een pan.

  3. Rol het pizzadeeg uit tot een grote rechthoek. Besmeer de bovenzijde met de pizzasaus. Beleg de pizza met stukjes kip. En vervolgens ook met plakjes champignons, de spinazie, gehalveerde cherrytomaatjes, feta en geraspte kaas.

  4. Besmeer de rand van de pizza in met een beetje olijfolie. Bak de plaatpizza ca 25 min op 220 graden in de oven tot hij gaar is.

  5. Snijd de plaatpizza daarna in stukken en enjoy.

Heeft het gesmaakt?
2 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!