Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen ovenschotel

Vegetarische ovenschotel met pompoen, appel en spinazie onder een laagje puree en gegratineerde kaas

Ingrediënten
Zakje a 450 gr pompoenblokjes (jumbo) of ½ pompoen
800 gr aardappelen, kruimig
1 eetl olijfolie
Scheutje melk
Klontje boter
2 appels
300 gr spinazie
2 rode uien, in ringen
50 gr geraspte kaas
125 gr geitenkaas
Peper en zout
½ theel salie 
 
Materialen
Grote ovenschotel 
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 min. Verhit ondertussen de olie in een pan en voeg de uien en de pompoenblokjes toe. Voeg wat salie en peper en zout toe en bak ze ongeveer 15 min op zacht tot middelhoog vuur. Verwarm de oven op 200 graden.
 
ovenschotel met pompoen01ovenschotel met pompoen02ovenschotel met pompoen03ovenschotel met pompoen04
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheut melk, boter en wat peper en zout toe en meng goed. Schep de stukjes geitenkaas door de puree. Doe de spinazie in etappes bij de pompoen en uien totdat alles geslonken is en schep dan in een grote ovenschaal. Schil de appels en snijd in blokjes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Schep de puree over de appels en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met kaas en zet nog 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. 
 
ovenschotel met pompoen05ovenschotel met pompoen06ovenschotel met pompoen07ovenschotel met pompoen08
Tip: wil je toch vlees toevoegen aan dit gerecht, dan zijn gebakken spekjes een aanrader. 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×