Pompoen ovenschotel

Vegetarische ovenschotel met pompoen, appel en spinazie onder een laagje puree en gegratineerde kaas

Ingrediënten
Zakje a 450 gr pompoenblokjes (jumbo) of ½ pompoen
800 gr aardappelen, kruimig
1 eetl olijfolie
Scheutje melk
Klontje boter
2 appels
300 gr spinazie
2 rode uien, in ringen
50 gr geraspte kaas
125 gr geitenkaas
Peper en zout
½ theel salie 
 
Materialen
Grote ovenschotel 
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 min. Verhit ondertussen de olie in een pan en voeg de uien en de pompoenblokjes toe. Voeg wat salie en peper en zout toe en bak ze ongeveer 15 min op zacht tot middelhoog vuur. Verwarm de oven op 200 graden.
 
ovenschotel met pompoen01ovenschotel met pompoen02ovenschotel met pompoen03ovenschotel met pompoen04
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheut melk, boter en wat peper en zout toe en meng goed. Schep de stukjes geitenkaas door de puree. Doe de spinazie in etappes bij de pompoen en uien totdat alles geslonken is en schep dan in een grote ovenschaal. Schil de appels en snijd in blokjes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Schep de puree over de appels en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met kaas en zet nog 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. 
 
ovenschotel met pompoen05ovenschotel met pompoen06ovenschotel met pompoen07ovenschotel met pompoen08
Tip: wil je toch vlees toevoegen aan dit gerecht, dan zijn gebakken spekjes een aanrader. 
 
93 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.