Pompoenquiche
Heerlijk herfstrecept; quiche met pompoen, rode ui, geitenkaas en hazelnoten
Ingrediënten
1 mix voor hartige taart of zelfgemaakt quiche deeg
800 gr pompoen in blokjes
3 rode uien
50 gr hazelnoten, heel
125 gr verse geitenkaas
250 gr ricotta
4 eieren
1 theel salie
2 teentjes knoflook
1 eetl paneermeel
Peper en zout
2 plakjes parmaham (eventueel weg te laten voor een vegetarische variant)
1 eetl olijfolie
800 gr pompoen in blokjes
3 rode uien
50 gr hazelnoten, heel
125 gr verse geitenkaas
250 gr ricotta
4 eieren
1 theel salie
2 teentjes knoflook
1 eetl paneermeel
Peper en zout
2 plakjes parmaham (eventueel weg te laten voor een vegetarische variant)
1 eetl olijfolie
Materialen
Springvorm
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en de uien in ringen. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de uien en knoflook even aan. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak deze ongeveer 15 min. Verwarm de oven op 180 graden.






Schep de rest van de pompoen er over en verdeel de laatste beetjes geitenkaas en hazelnoten er over. Giet het eiermengsel gelijkmatig over de quiche. Scheur de parmaham in stukjes en leg deze er boven op. Zet de quiche ongeveer 40 min in de oven. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.