Pompoenrisotto

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Hoofdgerecht 1 uur

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en doe in een kom. Voeg een scheutje olie, salie peper en zout toe en meng alles door elkaar. Verdeel over een bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

  2. Snipper ondertussen de ui en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee. Blus af met een scheut wijn en wacht tot deze is opgenomen. Los de bouillontablet op in ca. 1 liter kokend water. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de risottorijst tot deze is opgenomen. Roer ondertussen af en toe door. Het duurt ca. 25 minuten totdat de risottorijst gaar is maar dit kan iets verschillen en het kan zijn dat je een beetje bouillon overhoudt of extra nodig hebt.

  3. Haal de pompoenblokjes uit de oven mix de helft glad met een staafmixer of blender. Voeg een beetje bouillon toe om het mengsel wat dunner te maken. Giet de pompoenpuree vlak voordat de rijst gaar is bij de risotto en laat opnemen.

  4. Roer een klontje boter door de risotto en rasp de parmezaanse kaas er bij. Serveer de pompoenrisotto met de overgebleven blokjes geroosterde pompoen, extra parmezaan en wat basilicum.

  5. Tip: voeg ook eens wat extra gebakken paddenstoelen of champignons toe. Lees hier stappen en tips om pompoen te snijden.

  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
255 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!