Portobello pizza
Gezonde pizza met een basis van portobello met tomatensaus, paprika en mozzarella
 
 
Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika en mozzarella in stukjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de groenten en de mozzarella over de tomatensaus. Zet ze 15 minuten in de oven. Optioneel: zet de laatste 3 min de grill er bij aan zodat de mozzarella een bruin korstje krijgt.
 
Ingrediënten
4 grote portobello’s
8 eetlepels tomaten passata
1 theel oregano
1 bol mozzarella
½ paprika
125 gr cherrytomaatjes
peper en zout
50 gr sla om er bij te serveren
1 eetlepel olijfolie
 
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de portobello’s af en schijd het steeltje kort af. Schraap eventueel met een lepeltje wat van het donkere gedeelte (sporen) er uit om de portobello wat dieper te maken. Leg de grote champignons in een ovenschaal. Bestrijk de randen van de portobello met een beetje olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.




Varieer ook met andere groenten en ingrediënten. Houd als hoofdgerecht 2 per persoon aan, als lunch 1 per persoon.