Portobello pizza

Gezonde pizza met een basis van portobello met tomatensaus, paprika en mozzarella
Ingrediënten 
4 grote portobello’s
8 eetlepels tomaten passata
1 theel oregano
1 bol mozzarella
½ paprika
125 gr cherrytomaatjes
peper en zout
50 gr sla om er bij te serveren
1 eetlepel olijfolie
&nbsp
Materialen
Ovenschaal
&nbsp
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de portobello’s af en schijd het steeltje kort af. Schraap eventueel met een lepeltje wat van het donkere gedeelte (sporen) er uit om de portobello wat dieper te maken. Leg de grote champignons in een ovenschaal. Bestrijk de randen van de portobello met een beetje olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.
&nbsp
pizza portobello 01
pizza portobello 01
pizza portobello 01
pizza portobello 01
Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika en mozzarella in stukjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de groenten en de mozzarella over de tomatensaus. Zet ze 15 minuten in de oven. Optioneel: zet de laatste 3 min de grill er bij aan zodat de mozzarella een bruin korstje krijgt.
&nbsp
Varieer ook met andere groenten en ingrediënten. Houd als hoofdgerecht 2 per persoon aan, als lunch 1 per persoon.
Vind je dit leuk?
45 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!