Portobello pizza

Gezonde pizza met een basis van portobello met tomatensaus, paprika en mozzarella
Ingrediënten 
4 grote portobello’s
8 eetlepels tomaten passata
1 theel oregano
1 bol mozzarella
½ paprika
125 gr cherrytomaatjes
peper en zout
50 gr sla om er bij te serveren
1 eetlepel olijfolie
&nbsp
Materialen
Ovenschaal
&nbsp
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de portobello’s af en schijd het steeltje kort af. Schraap eventueel met een lepeltje wat van het donkere gedeelte (sporen) er uit om de portobello wat dieper te maken. Leg de grote champignons in een ovenschaal. Bestrijk de randen van de portobello met een beetje olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.
&nbsp
pizza portobello 01
pizza portobello 01
pizza portobello 01
pizza portobello 01
Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika en mozzarella in stukjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de groenten en de mozzarella over de tomatensaus. Zet ze 15 minuten in de oven. Optioneel: zet de laatste 3 min de grill er bij aan zodat de mozzarella een bruin korstje krijgt.
&nbsp
Varieer ook met andere groenten en ingrediënten. Houd als hoofdgerecht 2 per persoon aan, als lunch 1 per persoon.
38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.